Putin anunță o creștere cu 10% a pensiilor și salariului minim, din iunie, în contextul unei inflații galopante

Putin anunță o creștere cu 10% a pensiilor și salariului minim, din iunie, în contextul unei inflații galopante
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2022

Președintele rus Vladimir Putin încearcă să le ofere rușilor asigurări cu privire la inflația galopantă, anunțând o creștere a pensiei și a prestațiilor sociale minime, în vederea unei amortizări a scăderii veniturilor rușilor, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Propun o creștere cu 10% a pensiilor în cazul pensionarilor care nu (mai) muncesc începând de la 1 iunie anul acesta”, anunță liderul de la Kremlin într-o reuniune a Consuliului de Stat, arată news.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

Putin consideră că, prin indexarea efectuată de la începutul anului, creșterea pensiilor ”este mai mare decât nivelul inflației”.

Inflația a tins în aprilie 17,8% - un ”record” în ultimii 20 de ani.

Liderul de la Kremlin dă asigurări că, ”potrivit experților, creșterea inflației a scăzut (...), iar până la sfârșitul lui 2002 ea nu va depăși 15%”.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA

El promite, de asemenea, o creștere a prestațiilor sociale minime - începând din iunie.

Astfel, salariul minim urmează să crească cu 10%, la 15.279 de ruble (240 de euro la nivelul actual), iar alocațiile familiale - și anume destinate soțiilor militarilor - urmează să crească.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
rusia