Putin ordonă ca în cinematografe să fie difuzate anumite filme

Putin ordonă ca în cinematografe să fie difuzate anumite filme
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2023

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat guvernului său să organizeze până în februarie difuzarea în cinematografe a unor „filme documentare” despre ofensiva forțelor Moscovei în Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Într-un document publicat pe site-ul Kremlinului se subliniază că „Ministerul Culturii trebuie să înainteze propuneri pentru a asigura proiecția de filme documentare naționale în rețeaua de cinematografe despre subiecte legate de operațiunea militară specială, de lupta împotriva răspândirii ideologiei neonaziste și neofasciste”, relatează agențiile France Presse și Agerpres.

FOTO Bucureștiul va avea două parcuri nou-nouțe în 2023. Ce parcuri vechi vor fi modernizate. Ce se întâmplă în Herăstrău CITEȘTE ȘI FOTO Bucureștiul va avea două parcuri nou-nouțe în 2023. Ce parcuri vechi vor fi modernizate. Ce se întâmplă în Herăstrău

Rusia și-a justificat ofensiva în Ucraina în special prin dorința de a „denazifica” țara vecină, Kremlinul acuzându-l pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski și autoritățile de la Kiev de complicitate cu mediile ultranaționaliste.

Moscova își mai prezintă ofensiva în Ucraina drept un conflict, prin proxy, cu Occidentul, din cauza livrărilor cruciale de arme occidentale către Kiev.

Această decizie intervine după mai multe eșecuri suferite de armata rusă în Ucraina, care în ultimele luni a fost pusă în situația să se retragă din regiunea Harkov (nord-est) și din orașul Herson (sud).

Armata rusă a trebuit să recunoască luni o lovitură deosebit de grea suferită de trupele sale în localitatea Makiivka, în estul Ucrainei, soldată cu cel puțin 63 de morți. Dar potrivit Kievului, pierderile ar fi de ordinul sutelor.

Rusia a adoptat deja numeroase legi pentru a controla discursul în jurul „operațiunii militare speciale”, așa cum numește războiul pe care l-a declanșat pe scară largă în 24 februarie în Ucraina.

Legea îi pedepsește cu severitate îndeosebi pe cei care care difuzează ceea ce autoritățile consideră a fi drept „minciuni” despre forțele armate ruse.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia
filme