Putin ordonă, de la baza Hmeimim, retragerea celei mai mari părți a forțelor ruse din Siria

Putin ordonă, de la baza Hmeimim, retragerea celei mai mari părți a forțelor ruse din Siria
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2017

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat luni retragerea celei mai mari părți a contingentului militar rus din Siria, în cursul unei vizite-surpriză la baza de la Hmeimim, potrivit Interfax, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În aproape doi ani, forțele armate ruse, în colaborare cu armata siriană, i-au distrus în mare parte pe teroriștii internaționali. Prin urmare, am luat decizia de a retrage în Rusia cea mai mare parte a contingentului militar rus care se află în Siria”, a declarat Putin, citat de Interfax.

Președintele rus a aterizat luni la Hmeimim, unde a fost primit de liderul sirian Bashar al-Assad, ministrul rus de Externe Seghei Șoigu și șeful forțelor ruse în Siria Serghei Survkin, potrivit agenției.

El a anunțat încă din martoe 2016 o retragere a majorității trupelor ruse din Siria, scrie News.ro.

Grupul KMG International vrea să atingă o cotă de piață de 25% în România, în următorii patru ani, de la 16% în prezent CITEȘTE ȘI Grupul KMG International vrea să atingă o cotă de piață de 25% în România, în următorii patru ani, de la 16% în prezent

Putin urmează să efectueze vizite în Egipt și Turcia.

”Ordon ministrului Apărării și șefului Statului Major General să retragă grupul rus de trupe la bazele lor permanente”, a declarat Putin citat de RIA Novosti, potrivit BBC.

”Am luat o decizie: o parte semnificativă a contingentului rus de trupe aflat în Siria se întoarce acasă în Rusia”, a spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
siria