Putin recunoaște existența a ”zeci” de bolnavi de Covid-19 în anturajul său, un cluster fără precedent la Kremlin

Putin recunoaște existența a ”zeci” de bolnavi de Covid-19 în anturajul său, un cluster fără precedent la Kremlin
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2021

Președintele rus Vladimir Putin a dezvăluit joi că zeci de persoane din anturajul său sunt bolnave de covid-19, un cluster la Kremlin care l-a obligat să se izoleze, o ilustrarea a dificultăților Rusiei de a opri epidemia, relatează AFP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”În anturajul meu (...), nu una, nici două, ci câteva zeci de persoane s-au îmbolnăvit de covid-19”, a anunțat el într-o reuniune prin videoconferință a Tratatului Securității Colective (OTSC), reunită în summit în Tadjikistan, scrie News.ro.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

”Am fost nevoit să-mi anulez în ultimul momet viizita la Dușambe, îmi pare cu adevărat rău”, a adăugat el.

Putin, în vârstă de 68 de ani, vaccinat în martie, a anunțat că urmează să rămână în izolare alte ”câteva zile”, din cauza acestui focar - fără precedent de la începutul epidemiei în cercul apropiat al liderului de la Kremlin.

Marți el a anunțat că este necesar să se izoleze și că s-a aflat în contact, ”în mod foarte apropiat” cu unul singur dintre colaboratorii săi - vaccinat, dar bolnav de covid-19.

Imunizat de aproape șase luni cu vaccinul anticovid Sputnik V, Vladimir Putin declara atunci că ”speră că totul se va întâmpla așa cum trebuie” și că vaccinul rusesc ”își va demonstra cu adevărat înaltul nivel de protecție”.

MAI PUȚIN DE 30% RUȘI VACCINAȚI

Pătrunderea covid-19 în anturajul apropiat al președintelui rus subliniază dificultățile Moscovei în lupta eficientă împotriva epidemiei, între o vaccinare care bate pasul pe loc și respectarea aleatorie a reglulilor de distanțare socială și de purtare a măștii de protecție.

Rusia este, de altfel, una dintre țările din lume în care pandemia s-a solodat cu cele mai multe morți, un fenomen care a accelerat din cauză că rușii nu se vaccinează cu vaccinuri din țară, pe fondul unei neîncrederi, în pofida asigurărilor autorităților.

Țara a fost deosebit de îndoliată de varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2, care face ravagii din iunie.

Legea consumatorului vulnerabil, trimisă la Președinție pentru promulgare, la aproape patru luni de la decizia de a fi dezbătută în procedură de urgență UPDATE Președintele a promulgat legea CITEȘTE ȘI Legea consumatorului vulnerabil, trimisă la Președinție pentru promulgare, la aproape patru luni de la decizia de a fi dezbătută în procedură de urgență UPDATE Președintele a promulgat legea

Potrivit agenției de statistică Rosstat, aproximativ 350.000 de ruși au murit din cauza covid-19 până la sfârșitul lui iulie 2021.

Potrivit unui bilanț întocmit de site-ul Gogov, numai 27,5% dintre ruși au fost vaccinați complet din decembrie 2020 și până în prezent.

Inițial, Kremlinul, care dispune de patru vaccinuri rusești, și-a stabilit ca obiectiv să atingă o vaccinare de 60% a populației până în septembrie.

Înainte să-și anunțe izolarea, Putin l-a primit luni, la Moscova, pe președintele sirian Bashar al-Assad, dar și numeroși atleți paralimpici, întorși de la Tokyo.

ALEGERI ÎN WEEKEND

Liderul de la Kremlin și-a reluat abia recent participarea la evenimente publice și a fost protejat printr-un dispozitiv dtrastic, în vederea unei evitări a oricărui contact cu noul coronavirus.

În urmă cu doar câteva săptămâni, zdrobitoarea majoritate a angajamentelor sale avea loc prin video, iar puținele persoane care-l puteau întâlni personal trebuiau să stea 14 zile în carantină.

După o izolare strictă, în aprilie și mai 2021, în primul val al epidemiei, autoritățile rusești au refuzat să introducă noi măsuri restrictive de amploare, cu scopul de a proteja o economie fragilă.

Izolarea lui Vladimir Putin are loc înaintea alegerilor legislative, în acest weekend, de vineri și până duminică, un scrutin prevăzut timp de trei zile în vederea unei limitări a riscului de contaminare în secțiile de votare.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
covid-19