Putin vrea ca Rusia și Coreea de Nord să își extindă relațiile bilaterale

Putin vrea ca Rusia și Coreea de Nord să își extindă relațiile bilaterale
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 aug 2022

Președintele rus Vladimir Putin i-a transmis liderului nord-coreean Kim Jong Un că cele două țări își vor "extinde relațiile bilaterale cuprinzătoare și constructive prin eforturi comune", a informat presa de stat de la Phenian, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o scrisoare adresată liderului Kim Jong Un cu ocazia sărbătoririi zilei eliberării Coreei de Nord, președintele Putin a spus că legături bilaterale mai strânse ar fi în interesul ambelor țări și ar contribui la consolidarea securității și a stabilității în peninsula coreeană și în regiunea Asiei de Nord-Est, conform informațiilor difuzate de agenția nord-coreeană de presă KCNA, preluată de Agerpres.

VIDEO Cel mai aglomerat weekend pe litoral. Mulți români au trecut și granița. Supraveghere din aer, sute de polițiști mobilizați CITEȘTE ȘI VIDEO Cel mai aglomerat weekend pe litoral. Mulți români au trecut și granița. Supraveghere din aer, sute de polițiști mobilizați

De asemenea, liderul nord-coreean i-a trimis o scrisoare președintelui rus în care îi comunică că prietenia ruso-coreeană a fost creată în cel de-al doilea război mondial odată cu victoria asupra Japoniei, care ocupase peninsula coreeană.

"Cooperarea strategică și tactică, sprijinul și solidaritatea" dintre cele două țări a atins de atunci un nou nivel în eforturile comune de a se opune amenințărilor și provocărilor din partea forțelor militare ostile, a spus Kim în scrisoare sa. KCNA nu a identificat care ar fi aceste forțe ostile, dar, de obicei, acest termen se referă la Statele Unite și aliații săi.

ULTIMA ORĂ S&P și Fitch: Ucraina este în incapacitate de plată CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ S&P și Fitch: Ucraina este în incapacitate de plată

Kim Jong Un a prezis că această cooperare va crește pe baza unui acord semnat în 2019, când s-a întâlnit cu președintele Putin.

Coreea de Nord a recunoscut în iulie drept state independente cele două republici separatiste din estul Ucrainei susținute de Rusia, iar oficialii au luat în discuție perspectiva ca muncitori nord-coreeni să fie trimiși în aceste zone pentru a ajuta în domeniul construcțiilor sau ca forță de muncă în alte sectoare.

Ucraina, care rezistă unei invazii ruse descrise de Moscova drept "operațiune militară specială", a rupt imediat relațiile cu regimul de la Phenian după această recunoaștere. 

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
coreea