Rămași fără locuri de muncă, informaticienii bulgari modernizează gratuit spitalele din țara lor

Rămași fără locuri de muncă, informaticienii bulgari modernizează gratuit spitalele din țara lor
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2020

Informaticienii bulgari, plasați în șomaj tehnic, vor înzestra gratuit spitalele publice din țara lor cu aplicații digitale pentru a îmbunătăți procedura de internare a pacienților diagnosticați cu noul coronavirus, salvându-și în același timp locurile de muncă, au anunțat Guvernul și directorii unor companii din Bulgaria, relatează marți AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înaintea pandemiei de COVID-19, Bulgaria era o țară importantă pe piața subcontractării din domeniul IT, care reprezenta 5% din PIB-ul național, grație tinerilor săi absolvenți, plătiți cu salarii nu foarte mari, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție imobiliară a anului trecut, amenințată de COVID-19. Vânzarea portofoliului de birouri al NEPI Rockcastle către AFI Europe a fost suspendată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție imobiliară a anului trecut, amenințată de COVID-19. Vânzarea portofoliului de birouri al NEPI Rockcastle către AFI Europe a fost suspendată

Dar, rămase fără clienți de la începutul încetinirii economice provocate de pandemia de COVID-19, mai multe companii bulgare au semnat un acord cu Guvernul de la Sofia pentru a lucra gratuit în vederea dotării cu instrumente digitale a spitalelor naționale, unele dintre cele mai slab echipate din Europa.

"Să ieșim din această criză cu un sistem de sănătate publică mult mai bine echipat", a declarat în această săptămână Ilia Krastev, care reprezintă principala asociație ce grupează companii din sectorul digital, AIBEST. "Experții noștri vor oferi Bulgariei 15.000 de ore de muncă", a adăugat el.

Informaticienii bulgari vor să creeze un registru digital al persoanelor contaminate cu SARS-CoV-2 și al paturilor disponibile din spitale, o platformă de eliberare de rețete medicale online și să digitalizeze dosarele pacienților.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
informaticieni
bulgaria
programatori
sistem de sanatate