Referendum în Rusia: UE bifează o acțiune - îndeamnă Moscova să ancheteze asupra neregulilor denunțate

Referendum în Rusia: UE bifează o acțiune - îndeamnă Moscova să ancheteze asupra neregulilor denunțate
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2020

Uniunea Europeană (UE) a îndemnat joi Rusia să ancheteze asupra neregulilor denunțate că ar fi avut loc în timpul referendumului constituțional organizat pentru a-i permite președintelui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Avem cunoștință de acuzații privind nereguli (...). Ne așteptăm, prin urmare, ca aceste raporturi să facă obiectul unei anchete corespunzătoare, pentru că este vorba de acuzații grave", a declarat Peter Stano, purtătorul de cuvânt al șefului diplomației europene Josep Borrell, scrie Agerpres.

Kremlinul și-a exprimat joi satisfacția, proclamând un "triumf", după validarea la urne a revizuirii Constituției, însă rezultatele scrutinului au fost calificate drept "minciună" de opoziție, iar o regiune s-a opus reformei.

McDonald’s lansează sute de angajări în România CITEȘTE ȘI McDonald’s lansează sute de angajări în România

UE a deplâns lipsa unei campanii, "ceea ce i-a privat pe alegători de acces la o informație echilibrată și la o dezbatere corespunzătoare pentru aducerea unor modificări (la Constituție) atât de importante", a subliniat purtătorul de cuvânt european.

El a denunțat de asemenea organizarea consultării pe teritoriul ucrainean, în Peninsula Crimeea, anexată ilegal, și în regiunile care nu se află în prezent sub controlul guvernului legitim al Ucrainei. "Nu recunoaștem votul în aceste teritorii", a avertizat Peter Stano.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia