Republica Moldova împrumută 24,8 milioane de euro de la Banca Mondială pentru vaccinarea populației

Republica Moldova împrumută 24,8 milioane de euro de la Banca Mondială pentru vaccinarea populației
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2021

Republica Moldova va face un împrumut de 24,8 milioane de euro de la Banca Mondială (BM) pentru imunizarea populației împotriva COVID-19, informează IPN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În acest scop, guvernul de la Chișinău a aprobat joi ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația internațională pentru dezvoltare (AID) în cadrul proiectului 'Răspuns de Urgență la COVID-19 - finanțare adițională', conform portalului media citat.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Fondurile respective vor fi folosite pentru achiziționarea vaccinurilor, investiții în sistemele lanțului frigorific, dezvoltarea sistemelor informaționale în sănătate, gestionarea deșeurilor medicale, precum și pentru acordarea de asistență tehnică destinată consolidării capacităților de implementare a procesului de imunizare, arată Agerpres.

Republica Moldova va putea astfel achiziționa vaccinuri din diferite surse, inclusiv direct de la producători sau prin intermediul platformei COVAX, precum și din alte state ce dispun de stocuri suplimentare de vaccinuri, ținând cont de raportul calitate-preț, standardele de reglementare, capacitatea sistemului național de imunizare, precum și de durata de livrare.

Acordul de finanțare cu AID a fost semnat de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la 9 august 2021. 

viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova
vaccinare