Rusia i-a reținut și pe doi aliați ai criticului Kremlinului Alexei Navalnîi

Rusia i-a reținut și pe doi aliați ai criticului Kremlinului Alexei Navalnîi
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2021

Rusia i-a reținut pe doi aliați ai criticului Kremlinului Alexei Navalnîi, și a avertizat că îi va inculpa și pe alții, în urma apelurilor făcute online pentru participarea la proteste neautorizate pentru a cere eliberarea politicianului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Navalnîi, cel mai cunoscut critic al președintelui Vladimir Putin, a fost reținut weekendul trecut și încarcerat ulterior pentru încălcarea termenilor eliberării condiționate, după ce a revenit în Rusia pentru prima oară după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic, arată news.ro.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

Politicianul acuză că Putin a ordonat uciderea sa, fapt negat de Kremlin. Susținătorii lui Navalnîi au făcut apel pentru organizarea unor proteste naționale, sâmbătă, în speranța de a presa Kremlinul să îl elibereze înainte de alegerile parlamentare din Septembrie.

La Bruxelles, ca reacție la arestarea lui Navalnîi, parlamentarii europeni au cerut ca UE să oprească finalizarea conductei de gaze Nord Stream 2 care va transporta gaze naturale către Europa.

Aliații interni ai lui Navalnîi au spus că poliția a mers acasă la activiști, inclusiv la purtătoarea sa de cuvânt, Kira Iarmiș, pentru a-i avertiza înaintea protestelor planificate.

”Poliția a forțat deschiderea ușii afirmând: ”Ieșiți, veți ieși oricum sâmbătă și vă vom reține”, a scris Iarmiș pe Twitter.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Vladlen Los, avocat belarus al grupului lui Navalnîi, a spus că a fost reținut și că i s-a spus să plece din țară până luni, fiindu-i interzis să revină până în noiembrie 2023.

Poliția l-a mai reținut pe o aliată a lui Navalnîi, Liubov Sobol, a spus aceasta, cerând oamenilor să participe la protest. Motivul reținerii ei este neclar.

Potrivit autorităților, protestele planificate sunt ilegale, iar oamenii care fac astfel de apeluri vor fi trași la răspundere.

European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro CITEȘTE ȘI European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro

Autoritatea de supraveghere a sectorului comunicațiilor, Roskomnadzor, a anunțat că va amenda platformele de socializare pentru conținutul pe care îl consideră ilegal, întrucât cere minorilor să participe la proteste ilegale.

Unele personalități din Rusia, între care jucătorul de hockey Artemi Panarin, precum și rapperi, actori, scriitori și alții, au postat mesaje și video-uri pentru a-l susține pe Navalnîi pe rețelele de socializare. TikTok a fost inundată cu video-uri pentru promovarea protestelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
kremlin