Rușii care duc dorul brandurilor care au părăsit Rusia au început să meargă la cumpărături în Belarus

Rușii care duc dorul brandurilor care au părăsit Rusia au început să meargă la cumpărături în Belarus
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2022

Shopping în Belarus este o nouă ofertă turistică pentru cetățenii ruși care duc dorul brandurilor de renume care au părăsit Rusia, în urma sancțiunilor impuse de către Occident, anunță Asociația Tour Operatorilor din Federația Rusă (ATOR), scrie Rosbalt, citat de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Rușii au început să meargă în excursii la cumpărături în Belarus, cumpărând produse de la mărci de renume care au părăsit Rusia. Excursiile de cumpărături în Belarus devin extrem de populare în rândul cetățenilor ruși”, a mai precizat ATOR, explicând că în acest mod rușii cumpără produsele companiilor care au părăsit Federația Rusă, în urma impunerii sancțiunilor occidentale.

Parlamentul leton declară Rusia drept un ”stat care susține terorismul” CITEȘTE ȘI Parlamentul leton declară Rusia drept un ”stat care susține terorismul”

Potrivit participanților la piață, turiștii ruși interesați de această ofertă, cei care fac cumpărături, de regulă, merg la Minsk, în weekend, de vineri până duminică, și în mare parte fac rezervări doar de camere de hotel.

Ponderea acestor turiști este, potrivit diverșilor experți, de la 10-15% până la 45% și chiar mai mult. Unele dintre agențiile de turism au de gând să lanseze deja excursii speciale de shopping.

Cu toate acestea, majoritatea rușilor care călătoresc în Belarus încă preferă vacanțele în sanatorii și stațiuni. În același timp, dacă înainte călătoriile în Belarus erau preferate de persoanele în vârstă, acum se înregistrează o creștere a cererii în rândul turiștilor, cu vârsta cuprinsă între 25-45 de ani, ceea ce crește cererea pentru excursii cu vizitarea obiectivelor turistice și excursii de weekend.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
belarus