Sankt Petersburg, al doilea oraș ca mărime din Rusia, impune pașaportul sanitar

Sankt Petersburg, al doilea oraș ca mărime din Rusia, impune pașaportul sanitar
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2021

Autoritățile din Sankt Petersburg, al doilea oraș ca mărime din Rusia, au anunțat implementarea progresivă a pașaportului sanitar în urma creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus, în contextul în care pandemia de COVID-19 înregistrează o evoluție explozivă la nivelul întregii țări, pe fondul unei campanii lente de vaccinare și al unor restricții sanitare destul de limitate, informează AFP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, începând de la 1 noiembrie, codurile QR vor fi necesare în Sankt Petersburg pentru a accede la evenimente sportive sau culturale care reunesc mai mult de 40 de persoane, a anunțat pe serviciul de mesagerie online Telegram viceguvernatorul fostei capitale imperiale a Rusiei, Boris Piotrovski, scrie Agerpres.

Facebook începe să fie executat silit în Rusia CITEȘTE ȘI Facebook începe să fie executat silit în Rusia

Codurile QR sunt acordate persoanelor care au primit ambele doze ale unui vaccin anti-COVID-19 și celor care au efectuat un test PCR cu rezultat negativ în urmă cu cel mult 72 de ore.

Începând de la 15 noiembrie, această măsură va fi extinsă și pentru piscine, centre de fitness, teatre, cinematografe, muzee și spectacole de circ, iar de la 1 decembrie se va aplica și în cazul restaurantelor și magazinelor din Sankt Petersburg.

Vor fi exceptate cafenelele din gări și aeroporturi, precum și farmaciile și magazinele dedicate produselor alimentare.

Autoritățile locale au recomandat totodată tuturor angajatorilor din Sankt Petersburg să implementeze regimul de muncă la domiciliu pentru angajații lor începând din data de 1 noiembrie.

Rusia a înregistrat luni un nou record de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, pentru a cincea zi consecutivă.

Potrivit bilanțului oficial al Guvernului, 34.325 de infectări au fost recenzate în ultimele 24 de ore, un nou record de la începutul pandemiei. Tot luni au fost raportate și 998 de decese asociate COVID-19.

Sâmbătă, Rusia a depășit pentru prima dată pragul simbolic de 1.000 de decese asociate COVID-19 într-o singură zi, raportând 1.002 de victime. Din acest punct de vedere, Rusia este țara cel mai grav afectată de pandemia de coronavirus în Europa.

Recrudescența pandemiei s-a produs într-o perioadă în care doar 32% dintre rezidenții ruși sunt vaccinați cu schemă completă, conform statisticilor oficiale, pe fondul neîncrederii populației față de vaccinuri.

Ungaria va primi tehnologie pentru a produce vaccinul rusesc Sputnik V CITEȘTE ȘI Ungaria va primi tehnologie pentru a produce vaccinul rusesc Sputnik V

Noul coronavirus înregistrează o evoluție explozivă și în contextul în care restricțiile sanitare impuse de Guvern sunt foarte limitate, chiar dacă mai multe regiuni au reintrodus recent obligativitatea prezentării codurilor QR pentru a avea acces în spațiile publice.

Autoritățile de la Kremlin, dorind să protejeze economia, au refuzat să decreteze un lockdown la scară națională.

De la începutul pandemiei, Guvernul rus a raportat oficial 224.310 de decese asociate maladiei COVID-19, acesta fiind cel mai mare bilanț din Europa. Institutul de statistică Rosstat, care folosește o definiție mai largă a deceselor asociate noului coronavirus, afirmă că numărul deceselor a depășit în realitate pragul de 400.000. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sankt petersburg
pașaport sanitar