Slovenia întrerupe vaccinarea cu Johnson & Johnson după un deces

Slovenia întrerupe vaccinarea cu Johnson & Johnson după un deces
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2021

Slovenia nu va mai folosi vaccinul Janssen împotriva COVID-19 produs de compania americană Johnson & Johnson după ce experții au confirmat că decesul unei femei de 20 de ani, în septembrie, din cauza cheagurilor de sânge a avut legătură cu vaccinarea, a anunțat  ministrul sănătății, Janez Poklukar, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Slovenia a suspendat utilizarea vaccinului cu o singură doză Johnson & Johnson după decesul acestei femei, care a murit în urma unei hemoragii cerebrale și a cheagurilor de sânge la câteva zile după ce a primit doza, scrie Agerpres.

VIDEO&FOTO Dacia deschide comenzile pentru Jogger. Care e prețul și când încep livrările CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Dacia deschide comenzile pentru Jogger. Care e prețul și când încep livrările

Un comitet de experți a confirmat într-un raport că tânăra a decedat din cauza unei trombocitopeniei imune protrombotice, cauzată de distrugerea autoimună a trombocitelor, o complicație rară indusă de vaccin.

"Suspendarea temporară a vaccinărilor cu (serul) Janssen, în vigoare în prezent, va deveni permanentă", a declarat ministrul într-o conferință de presă după publicarea rezultatelor.

Vaccinările cu AstraZeneca, care utilizează aceeași tehnologie a "vectorului viral" ca și Johnson & Johnson și, de asemenea, considerat răspunzător pentru câteva cazuri rare de tromboză din cauza cheagurilor de sânge, vor fi "foarte probabil" abandonate, a spus Bojana Beovic, șeful grupului de specialiști care consiliază guvernul cu privire la vaccinări.

Acest deces a fost al doilea caz cunoscut în țară după cel al soției unui diplomat sloven în misiune la Paris, decedată în mai după ce a primit o doză de Johnson & Johnson.

viewscnt
Afla mai multe despre
slovenia
johnson & johnson