Tranzacție: Endava, cu operațiuni și în România, cumpără agenția digitală FIVE și intră în Croația

Tranzacție: Endava, cu operațiuni și în România, cumpără agenția digitală FIVE și intră în Croația
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 mar 2021

Furnizorul britanic de servicii și soluții IT Endava, prezent cu 7 centre de livrare și 2.600 de angajați în România, a intrat pe piața croată, prin achiziția companiei Pet Minuta și a subsidiarei acesteia din SUA, Five Minutes Studio.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Împreună, cele două companii formează agenția digitală FIVE.

Potrivit presei croate, valoarea tranzacției se ridică la 250 milioane de kuna (33 milioane euro).

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Cu sediul la Broklyn, în New York și Zagreb, Croația, agenția digitală FIVE are 157 de angajați, majoritatea în centrele de livrare din Croația.

FIVE furnizează un spectru complet de servicii, inclusiv strategie de produs, design, construcție și livrare de experiențe digitale și marketing, având printre clienți nume ca Rosetta Stone, Bullhorn și Napster.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Agenția a fost fondată în 2005 de Viktor Marohnić, căruia i s-au alăturat ulterior Luka Abrus și Sven Marušić, în calitate de parteneri.

Fondată în 2000 la Londra, Endava avea, la finele lunii decembrie, aproape 7.500 de angajați în birourile sale din America de Nord, Europa de Vest și Australia, precum și în centrele de livrare din România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Argentina, Uruguay, Venezuela și Colombia.

La nivel local, Endava operează centre de livrare în Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Pitești, Târgu-Mureș, Timișoara, având un număr mediu de 2.599 de angajați în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
endava
five
agentie digitala five
pet minuta
achizitie
croatia
extindere