Turcia cere Finlandei și Suediei extrădarea a 33 de persoane, la doar o zi după ce le-a acceptat NATO

Turcia cere Finlandei și Suediei extrădarea a 33 de persoane, la doar o zi după ce le-a acceptat NATO
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2022

Turcia va cere Finlandei și Suediei extrădarea a 33 de persoane ce aparțin mișcărilor PKK și FETO, pe care Ankara le consideră teroriste, a anunțat ministrul justiției, Bekir Bozdag, la o zi după semnarea unui memorandum între cele trei state prin care se deschide accesul acestor două țări nordice la NATO, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

'În cadrul noului acord, vom cere Finlandei extrădarea a șase membri ai PKK și a șase membri ai FETO, și Suediei să extrădeze zece membri ai FETO și 11 ai PKK', a declarat ministrul, potrivit media locale.

Consiliul Concurenței: Prețul carburanților în România urmează cotațiile internaționale; nu avem indicii că s-a încălcat legea CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței: Prețul carburanților în România urmează cotațiile internaționale; nu avem indicii că s-a încălcat legea

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) este plasat pe lista organizațiilor teroriste de către Ankara și aliații săi occidentali, scrie Agerpres.

FETO este acronimul mișcării fondate de predicatorul Fethullah Gülen, instalat în SUA și considerat de președintele Recep Tayyip Erdogan ca instigatorul tentativei de puci din iulie 2016.

Marți, la Madrid, înaintea summitului NATO, Erdogan a avut o discuție de mai multe ore cu omologul său finlandez Sauli Niinisto și cu premierul suedez Magdalena Andersson.

Turcia bloca aderarea celor două țări nordice la NATO, acuzându-le că adăpostesc militanți ai PKK și FETO.

La finalul discuțiilor, la care a asistat și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a fost prezentat memorandumul, ce deschide calea pentru un viitor acord oficial de extindere a Alianței în fața amenințărilor Rusiei.

"Turcia a obținut ceea ce dorea", și anume "deplina cooperare" a Suediei și Finlandei în lupta contra terorismului, a anunțat cu satisfacție președinția turcă într-un comunicat

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
extradare