Turcia: Erdogan renunță să îi expulzeze pe cei 10 ambasadori occidentali

Turcia: Erdogan renunță să îi expulzeze pe cei 10 ambasadori occidentali
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2021

Ambasadorii occidentali în Turcia "au dat înapoi" și "vor fi mai prudenți pe viitor", a declarat președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, care a renunțat să îi expulzeze pe cei 10 diplomați amenințați din cauza sprijinului lor pentru filantropul întemnițat Osman Kavala, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Intenția noastră nu a fost să creăm o criză", ci să protejăm drepturile suverane ale Turciei, a afirmat Erdogan.

Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

Cei 10 ambasadori - Statele Unite, Canada, Franța, Finlanda, Danemarca, Germania, Țările de Jos, Noua Zeelandă, Norvegia și Suedia - au îndemnat într-un comunicat comun din 18 octombrie la o "rezolvare justă și rapidă a cazului" Osman Kavala, privat de libertate din octombrie 2017, scrie Agerpres.

Acest comunicat a reprezentat un "atac" și o "insultă" la adresa justiției turce, a spus Erdogan într-un discurs după ședința de guvern.

"A fost datoria mea ca șef de stat să dau răspunsul necesar", a adăugat președintele turc, apreciind că "justiția turcă nu primește ordine de la nimeni".

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

"Noul lor comunicat arată că au dat înapoi", a continuat Erdogan, după ce cele 10 țări în cauză au afirmat, prin comunicate, că acționează "în conformitate cu Convenția de la Viena și cu articolul său 41" care reglementează relațiile diplomatice și interzice orice ingerință în afacerile interne ale unei țări gazdă.

Recep Tayyip Erdogan a anunțat sâmbătă că a dispus expulzarea "cât mai rapidă" a celor 10 diplomați, fără ca acest anunț să fie urmat de o notificare oficială către statele în cauză.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
erdogan