Ucraina confiscă întreaga avere a oligarhului rus Mihail Fridman, cel mai mare acționar al lanțului de supermarketuri Dia: Nu am din ce să trăiesc”

Ucraina confiscă întreaga avere a oligarhului rus Mihail Fridman, cel mai mare acționar al lanțului de supermarketuri Dia: Nu am din ce să trăiesc”
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2022

Un tribunal ucrainean a dispus confiscarea activelor miliardarului rus Mihail Fridman, cel mai mare acționar al lanțului de supermarketuri Dia, în valoare de 12,4 miliarde (400 de milioane de euro), a declarat procurorul general ucrainean Irina Venediktova, scrie publicația spaniolă 20 Minutos, citată de Rador.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Procurorul a detaliat pe rețelele de socializare că bunurile confiscate sunt valori mobiliare ale unor companii cipriote care se aflau în Ucraina.

PROFIT NEWS TV Gabriel Zetea, despre impozitul progresiv: Nu se pune problema de modificare a Codului Fiscal cu o impozitare progresivă clasică, în trepte. Ministrul Finanțelor va veni cu o serie de deduceri fiscale CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Gabriel Zetea, despre impozitul progresiv: Nu se pune problema de modificare a Codului Fiscal cu o impozitare progresivă clasică, în trepte. Ministrul Finanțelor va veni cu o serie de deduceri fiscale

Fridman a fost sancționat de Uniunea Europeană ca parte a sancțiunilor UE ca răspuns la invazia rusă a Ucrainei.

„Nu am din ce să trăiesc”. Așa a reacționat răsunător Fridman, oligarhul rus care deține lanțul de supermarketuri Dia, în urmă cu câteva zile, el aflându-se pe lista celor sancționați de Occident după invadarea rusă a Ucrainei.

Într-un interviu acordat Bloomberg, Fridman a asigurat că este „o greșeală să sancționezi miliardarii” ca el, deoarece nu are nicio relație cu Vladimir Putin și nu a fost niciodată „într-o companie de stat”.

El a mai remarcat că a fost „șocat” când avocatul său a enumerat măsurile împotriva sa, care includ restricții de călătorie și conturi bancare înghețate. În plus, s-a poziționat împotriva războiului și a spus că este „convins că Ucraina va rezista” pentru că el cunoaște „țara foarte bine”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
mihail fridman