Ucraina mulțumește „din toată inima României, prietenul și vecinul nostru bun"

Ucraina mulțumește „din toată inima României, prietenul și vecinul nostru bun"
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2022

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a mulțumit ”din toată inima” României pentru ajutorul pe care l-a acordat Ucrainei încă de la începutul invaziei Rusiei și a cerut din nou armament greu pentru Ucraina din partea statelor democratice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Aș dori să mulțumesc din toată inima României, prietenul și vecinul nostru bun, pentru tot ceea ce a făcut de la începutul acestei invazii pe scară largă împotriva Ucrainei”, a spus Dmitro Kuleba, într-o intervenție prin videoconferință la lucrările unui forum de securitate, găzduit la București, scrie Agerpres.

Banca Ungariei crește de urgență dobânzile până aproape de 10% în încercarea de a salva forintul CITEȘTE ȘI Banca Ungariei crește de urgență dobânzile până aproape de 10% în încercarea de a salva forintul

Șeful diplomației ucrainene a partipat la cea de-a 22-a ediție a formatului Parliamentary Intelligence-Security Forum, intitulată „The War in Ukraine: Reshaping the Global Security Map”, eveniment organizat la Palatul Parlamentului.

În discursul ținut în fața participanților la forum, Kuleba a subliniat că Putin dorește să provoace o criză în Europa și este motivat de „ură față de bunăstarea europenilor”.

„Facem față unei provocări fără precedent, când un membru permanent al Consiliului de Securitate a lansat o agresiune împotriva unui alt stat. Războiul acesta este unul fără precedent în secolul nostru și nu trebuie să ne înșelăm față de intențiile reale ale Rusiei. Putin este gata să redeseneze granițele, să distrugă Europa. Rusia era considerată a fi o forță competitivă pe arena internațională, dar iată că, de această dată, a apelat la forță pentru a distruge stabilitatea celorlalte națiuni. Ideea lui Putin este simplă, vrea să impună standardele rusești întregii lumi și anume lipsa de dreptate și justiție. Este motivat de ură față de bunăstarea europenilor. Scopul lui Putin este de a bate la fiecare ușă europeană, prezentând o criză: economică, inflație sau orice formă de instabilitate. O criză în Europa i-ar permite lui Putin să le arate rușilor că cei din Europa nu trăiesc mai bine decât ei și că nu are rost să se opună”, a spus șeful diplomației de la Kiev.

Ucraina face din nou apel pentru armament greu

Kuleba a făcut un apel pentru ajutor din partea statelor democratice, în special armament greu, afirmând că ”există și limite la curaj și curajul nu poate face singur totul dacă îi lipsesc mijloacele”.

”Ucraina, Moldova, Georgia și statele baltice sunt țintele primare ale Rusiei, însă și alte națiuni europene sunt deja sub atacul rusesc, prin varii mijloace. De aceea, este important să continuăm sprijinirea Ucrainei. Noi, ucrainenii, am dovedit că îi putem înfrânge pe ruși. Pierderile suferite în estul Ucrainei se datorează folosirii de arme grele. Există și limite la curaj. Curajul nu poate face singur totul dacă îi lipsesc mijloacele. În anumite zone, forțele rusești depășesc forțele ucrainene cu 1/10, de aceea este nevoie ca toate celelalte țări să sporească și să acorde rapid ajutor Ucrainei.

Avem nevoie de arme grele pentru a stabiliza situația pe toată linia frontului. Este nevoie să dispunem de o cantitate suficientă de instrumente militare pentru a înfrânge Rusia. Orice acțiune de sprijin a Ucrainei este de fapt o investiție în stabilitatea la nivel regional”, a declarat ministrul de Externe al Ucrainei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
dmitro kuleba