Ucraina vrea ca Rusia ”să dea socoteală” pentru doborârea MH17 la trei ani după doborârea Boeingului 777

Ucraina vrea ca Rusia ”să dea socoteală” pentru doborârea MH17 la trei ani după doborârea Boeingului 777
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2017

Rusia va trebui ”să dea socoteală” pentru distrugerea în zbor avionului MH17 aparținând Malaysia Airlines, doborât în estul separatist al Ucrainei pe 17 iulie 2014, când au murit toate cele 298 de persoane de la bord, a declarat luni președintele ucrainean Petro Poroșenko, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Este o crimă nerușinată care ar fi putut să fie evitată dacă nu exista agresiunea rusă, echipament rusesc și rachete rusești aduse de pe teritoriul rus”, a declarat Poroșenko pe pagina sa de Facebook.

”Responsabilitatea noastră față de cei care au murit și față de generaiile viitoare este să arătăm agresorului terorist că va da socoteală pentru toate crimele comise”, subliniază el.

Boeingul 777 care efectua un zbor de la Amsterdam la Kuala Lumpur a fost doborât de o rachetă, pe 17 iulie 2014, în estul Ucrainei, la acea vreme teatrul unor confruntări armate violente între forțele Kievului și separatiști proruși, scrie News.ro.

Echipa de Anchetă Comună (JIT), din care fac parte anchetatori din Belgia, Australia, Malaysia, Olanda și Ucraina, a conchis că aeronava a fost atinsă de o rachetă de tip Buk adusă din Rusia și trasă dintr-o zonă aflată sub controlul rebelilor proruși.

UE: Teva a încheiat un acord ilegal cu Cephalon pentru amânarea vânzării unei versiuni ieftine a unui medicament CITEȘTE ȘI UE: Teva a încheiat un acord ilegal cu Cephalon pentru amânarea vânzării unei versiuni ieftine a unui medicament

Aproximativ 100 de persoane sunt suspectate că au jucat un ”rol activ” în tragedie, însă anchetatorii nu au făcut publice numele suspecților.

Lideri separatiști proruși din estul Ucrainei și Moscova dezmint orice vină și acuză armata ucraineană.

În pofida faptului că - la trei ani de la dramă - presupușii autori nu au fost arestați, autoritățile olandeze au promis la începutul lui iulie că vor fi judecați în Olanda.

Poroșenko s-a declarat convins de ”obiectivitatea și imparțialitatea justiției olandeze”.

Nicio comemorare oficială nu este prevăzută luni la Kiev, însă o ceremonie la care participă aproape 500 de persoane are loc la locul prăbușirii, în teritoriul controlat de rebeli.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
rusia
mh17