UE prelungește cu 6 luni sancțiunile impuse Rusiei în criza din Ucraina

UE prelungește cu 6 luni sancțiunile impuse Rusiei în criza din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2017

Șefii de stat și de guverne din cadrul UE au convenit joi, în cursul unei reuniuni, la Bruxelles, să prelungească sancțiunile impuse Rusiei în criza din Ucraina, după ce Statele Unite au făcut la fel săptămâna aceasta, relatează The Associated Press.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Consiliului European Donald Tusk a anunțat joi într-un mesaj postat pe Twitter,, în cursul acestui summit ”S-a convenit. UE va prelungi sancțiunile economice impuse Rusiei” din cauza eșecului Moscovei de a-și respecta angajamentele pe care și le-a asumat în cadrul acordurilor de pace de la Minsk, arată news.ro.

În urma acestei decizii politice, sancțiunile urmează să fie prelungite pe o nouă perioadă de șase luni, începând de săptămâna viitoare.

România a exportat doar un milion mc de gaze pe an către Republica Moldova, 0,2% din debitul maxim al gazoductului Iași-Ungheni CITEȘTE ȘI România a exportat doar un milion mc de gaze pe an către Republica Moldova, 0,2% din debitul maxim al gazoductului Iași-Ungheni

Bruxellesul a impus aceste sancțiuni Moscovei în urmă cu trei ani, după ce rușii au invadat și anexat Peninsula ucraineană Crimeea.

Uniunea a prelungit în mai multe rânduri aceste sancțiuni, în contextul în care conflictul între forțe guvernamentale și rebeli separatiști proruși continuă în estul Ucrainei.

Liderii europeni au discutat îndelung dacă să lărgească contactele diplomatice cu Moscova, în paralel cu aceste sancțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina
embargou