UE realocă peste 800 milioane de euro pentru Republica Moldova și alte 5 state-partenere în contextul pandemiei

UE realocă peste 800 milioane de euro pentru Republica Moldova și alte 5 state-partenere în contextul pandemiei
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 mar 2020

Comisia Europeană a realocat fonduri de 140 milioane de euro către Republica Moldova, Ucraina și 4 alte țări-partenere UE în contextul pandemiei de coronavirus, bani care vor merge pentru achiziția de echipamente medicale. Totodată, companiile afectate de criză vor beneficia de granturi, scheme de sprijin și credite în valoare de până la 700 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Comisia Europeană este alături de țările partenere din Est și a realocat 140 milioane de euro pentru nevoi imediate în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. În plus, Comisia va redirecționa instrumente existente în valoare de până la 700 de milioane de euro pentru a contribui la atenuarea impactului socio-economic al crizei coronavirusului”, potrivit Comisiei.

Cele 140 milioane de euro pentru “nevoi imediate” vor fi folosite la achiziționarea de dispozitive medicale și echipamente de protecție, precum aparate de ventilație, truse de laborator, măști și ochelari și costume de protecție. În plus, fondurile vor sprijini administrațiile naționale de sănătate pentru a instrui personalul medical și de laborator și pentru a lua măsuri de sensibilizare pentru populația largă, precum și ONG-urile și organizații locale din cele 6 țări.

Ordonanța care permite amânarea ratelor populației și firmelor va fi deja modificată, pentru clarificări care țin cont de \ CITEȘTE ȘI Ordonanța care permite amânarea ratelor populației și firmelor va fi deja modificată, pentru clarificări care țin cont de "discuții apărute în spațiul public"

Companiile afectate de criză, inclusiv IMM-urile, vor beneficia de proceduri simplificate la contractarea de credite și granturi existente în monedă locală în valoare de 200 milioane de euro, precum și de fonduri de 500 milioane de euro puse la dispoziția vecinilor UE prin intermediul Fondului European pentru Dezvoltare Durabilă (EFSD).

De asemenea, Comisia va lansa un nou program în regiune, în valoare de 100 milioane de euro, destinat sprijinirii IMM-urilor și a liber-profesioniștilor care vor să acceseze credite pentru revigorarea activității post-criză.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
coronavirus
republica moldova
moldova
fonduri ue