Ungaria ar urma să înregistreze o creștere economică de 7% în 2021

Ungaria ar urma să înregistreze o creștere economică de 7% în 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2021

Datorită ratei ridicate de vaccinare, al patrulea val al pandemiei ar urma să fie relativ slab în Ungaria, permițând o creștere a economiei estimată la 7% anul acesta, iar deficitul bugetar ar urma să se situeze la 7,5% din PIB, a declarat ministrul de Finanțe, Mihaly Varga, la Forumul economic Portfolio, transmite MTI.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Politica fiscală și monetară "trebuie să conlucreze" pentru a readuce inflația la aproximativ 3%, a afirmat oficialul ungar. Acesta a explicat că Executivul de la Budapesta se așteaptă ca prețurile de consum să înceapă să scadă de la începutul anului viitor iar situația "să se normalizeze" până în vara lui 2022, pentru ca ținta de 3% să fie realizată până la finalul lui 2022, scrie Agerpres.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Ținta privind inflația trebuie realizată gradual pentru a se evita "un nou val de recesiune", a apreciat Varga.

Acesta a adăugat că Guvernul este decis să înceapă reducerea datoriei publice, care a urcat la 80% din PIB în urma măsurilor de protejare a economiei în contextul efectelor pandemiei.

"Dezbaterile motivate politic" cu UE sunt așteptate "să-și urmeze cursul" până la finalul anului, clarificând accesul Ungariei la fondul de redresare. Anticipând negocieri îndelungate, Guvernul a luat un împrumut de 4,5 miliarde de euro de pe piață în septembrie, astfel încât programele de investiții nu au suferit întârzieri, a declarat ministrul de Finanțe.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Economia ungară ar urma să revină pe traiectoria de creștere pe care era în 2019 "deși cu o structură ușor diferită". Mediul economic extern se va deteriora probabil, în urma măsurilor așteptate de la Rezerva Federală a SUA (Fed) și BCE, precum și a prețurilor ridicate la energie și transporturi, printre alți factori, a apreciat oficialul ungar. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
economie