Vești proaste pentru ucraineni: Tancurile reparate Leopard 2 ar putea fi livrate de producătorul neamț cel mai devreme în 2024

Vești proaste pentru ucraineni: Tancurile reparate Leopard 2 ar putea fi livrate de producătorul neamț cel mai devreme în 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2023

Producătorul german de arme Rheinmetall ar putea livra Ucrainei tancuri de luptă Leopard 2 reparate cel mai devreme în 2024, a declarat directorul general al companiei, Armin Papperger, citat duminică de ziarul Bild, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Germania a anunțat la începutul acestei luni că va furniza Ucrainei vehicule de luptă de infanterie Marder, pentru a ajuta la respingerea forțelor ruse. Dar Kievul a cerut, de asemenea, vehicule mai grele, cum ar fi Leopard, care ar reprezenta un pas semnificativ în sprijinul occidental pentru Ucraina, informează News.ro.

Repararea tancurilor pe care le are în stoc ar costa câteva sute de milioane de euro, iar compania nu ar putea începe să facă acest lucru înainte de confirmarea comenzii, a declarat Armin Papperger pentru Bild.

”Vehiculele trebuie să fie complet demontate și reconstruite”, a adăugat el.

Germania a devenit unul dintre cei mai importanți susținători militari ai Ucrainei, ca răspuns la invazia Rusiei de anul trecut, depășind un tabu care își are rădăcinile în istoria sa sângeroasă din secolul 20 privind trimiterea de arme în zonele de conflict.

Vodafone își vinde operațiunile din Ungaria CITEȘTE ȘI Vodafone își vinde operațiunile din Ungaria

Potrivit criticilor, cancelarul german Olaf Scholz și partidul SPD aflat la guvernare sunt prea lenți, așteptând ca aliații să acționeze primii, în loc să își asume responsabilitatea Germaniei ca puterea occidentală cea mai apropiată de Ucraina.

Ministrul Economiei, Robert Habeck, a declarat la începutul acestei luni că nu poate fi ”exclusă” livrarea tancurilor mai grele Leopard.

viewscnt
Afla mai multe despre
luopard 2
rheinmetall
ucraina