VIDEO Mașina zburătoare slovacă primește prima undă verde pentru decolare

VIDEO Mașina zburătoare slovacă primește prima undă verde pentru decolare
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2022

Mașina zburătoare slovacă AirCar a primit prima undă verde pentru a zbura odată cu obținerea certificatului de navigabilitate eliberat de Autoritatea de Transport din Bratislava, a anunțat această instituție publică din Slovacia, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Certificarea AirCar deschide ușa producției în masă de mașini zburătoare extrem de eficiente", a declarat Stefan Klein, fondator și CEO al KleinVision, compania care a proiectat și produs acest avion hibrid, jumătate mașină, jumătate avion, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Cei mai mari hotelieri din sudul litoralului construiesc la Neptun cel mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Cei mai mari hotelieri din sudul litoralului construiesc la Neptun cel mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa

"Aceasta este o confirmare oficială a capacității noastre de a transforma definitiv călătoriile pe distanțe medii", a afirmat el, citat într-un comunicat.

În aviație, termenul "distanțe medii" corespunde rutelor de sub 2.000 km.

AirCar a efectuat primul zbor interurban în iunie 2021. Propulsat de un motor BMW de 1,6 litri, aparatul poate să decoleze de pe o pistă de 300 de metri lungime. Zburând cu 170 km/h, autonomia sa este de 1.000 km.

Transformarea automată de la mașină la avion, controlată printr-un singur buton, durează doar trei minute, potrivit producătorului.

Pentru a obține certificarea, aeronava a fost supusă la 70 de ore de teste de zbor și la peste 200 de decolări și aterizări, a precizat KleinVision.

Certificarea de navigabilitate a mașinii zburătoare a fost confirmată pentru AFP de directorul Autorității slovace pentru transporturi, René Molnar. KleinVision trebuie să obțină, de asemenea, certificatul de tip al aeronavei pentru a începerea exploatării comerciale a aparatului său.

Pentru aeronavele civile, acest certificat este eliberat în Europa de Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (AESA). 

viewscnt
Afla mai multe despre
aircar
masina zburătoare