VIDEO Rusia trimite fregata „Amiral Gorșakov”, una dintre cele mai moderne nave ale sale, în Oceanul Atlantic

VIDEO Rusia trimite fregata „Amiral Gorșakov”, una dintre cele mai moderne nave ale sale, în Oceanul Atlantic
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2023

Marina Rusă a anunțat că și-a trimis una dintre cele mai moderne nave de luptă, fregata „Amiral Gorșakov”, într-o călătorie lungă în Oceanul Atlantic, aceasta urmând să treacă apoi în Pacific și să ajungă în cele din urmă în Marea Mediterană, relatează Interfax și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ceremonia de intrare a navei în serviciul de luptă a avut loc miercuri sub conducerea președintelui rus Vladimir Putin, care a participat la festivități prin videoconferință, scrie Hotnews.ro.

LEGE Primăriile, obligate și ele să nu mai ceară copii legalizate sau copii după acte emise de administrație. Dosarul cu șină - interzis complet. Formulare electronice și xerox gratuit, în orice serviciu public CITEȘTE ȘI LEGE Primăriile, obligate și ele să nu mai ceară copii legalizate sau copii după acte emise de administrație. Dosarul cu șină - interzis complet. Formulare electronice și xerox gratuit, în orice serviciu public

Comandantul navei, Igor Krohmal, a spus că fregata a finalizat un ciclu complet de pregătire înainte de călătorie.

„Nava a fost încărcată cu focoase pentru rachetele Zircon și Kalibr, echipamente de apărare aeriană, torpile și artilerie. Echipajul navei este pregătit să îndeplinească sarcinile serviciului de luptă”, a spus Krohmal la ceremonia difuzată în direct de postul TV Rossiya-24.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că fregata „Amiral Gorșakov” va pleca într-o călătorie lungă în Oceanul Atlantic și Indian, precum și în Marea Mediterană.

Rusia afirmă că fregata va fi folosită pentru „menținerea stabilității regionale”

Șoigu a subliniat că nava este capabilă să provoace lovituri puternice și devastatoare împotriva „inamicului de pe mare și de pe uscat”, adăugând că rachetele Zircon pot atinge viteze de până la Mach 9 și pot trece orice sistem de apărare aeriană cu rachete.

Austriecii intră în noul an cu cea mai negativă stare de spirit din ultima jumătate de secol CITEȘTE ȘI Austriecii intră în noul an cu cea mai negativă stare de spirit din ultima jumătate de secol

„Eforturile principale ale campaniei militare se vor concentra pe contracararea amenințărilor la adresa Rusiei, pe menținerea păcii și stabilității regionale împreună cu țările prietene”, a mai declarat Șoigu.

„După exerciții și antrenamente, echipajul va exersa folosirea armelor hipersonice și a rachetelor de croazieră cu rază lungă de acțiune în diferite condiții”, a mai spus ministrul rus al Apărării.

Racheta hipersonică Zircon face parte din noul arsenal de arme pe care Rusia susține că le-a dezvoltat și pe care președintele Vladimir Putin le-a descris în mod repetat ca fiind fără rival.

„La începutul lunii ianuarie a anului viitor, fregata Amiral Gorșakov din Flota Rusiei va intra în serviciul de luptă cu cele mai recente sisteme de rachete hipersonice Zircon care nu au analog în lume”, a subliniat din nou liderul de la Kremlin într-o ședință ce a avut loc la ministerul rus al Apărării în data de 21 decembrie a anului trecut.

Comentariile sale au venit la câteva zile după ce Marina Rusă a anunțat că nava a sosit la baza navală din Severomorsk, un oraș din regiunea Murmansk aflată în nord-vestul Rusiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
oceanul atlantic
fregata
rusia