VIDEO Site-ul din Rusia al gigantului IKEA s-a prăbușit, oamenii s-au înghesuit să cumpere ultimele produse

VIDEO Site-ul din Rusia al gigantului IKEA s-a prăbușit, oamenii s-au înghesuit să cumpere ultimele produse
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2022

Site-ul din Rusia al gigantului IKEA s-a prăbușit, în contextul în care cel mai mare retailer de mobilier din lume și-a lansat campania de lichidare înainte de a părăsi piața din această țară, relatează The Moscow Times. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cumpărătorii nu au putut să se conecteze la conturile lor, să adauge articole în coșul de cumpărături sau să plaseze comenzi, arată Libertatea.

După McDonald’s, un alt mare operator de restaurante fast-food iese din Rusia CITEȘTE ȘI După McDonald’s, un alt mare operator de restaurante fast-food iese din Rusia

Mai târziu, un mesaj afișat pe site-ul IKEA a precizat că, din „motive tehnice”, cărucioarele online nu erau disponibile.

Întreruperile legate de numele de domeniu ikea.ru au început în orașe precum Moscova, Kazan, Sankt Petersburg și Novosibirsk la scurt timp după miezul nopții, a anunțat serviciul rus downradar.ru, care monitorează întreruperile site-urilor web. Problemele legate de funcționarea site-ului Ikea au continuat pe tot parcursul după-amiezii de marți.

Vânzarea de lichidare coincide cu decizia IKEA de a-și închide magazinele din Rusia după invazia trupelor Moscovei în Ucraina. Vânzarea, care este limitată la 11 orașe din Rusia, a fost programată inițial pentru 1 iulie, iar apoi a fost amânată până marți.

Angajații IKEA au fost filmați săptămâna trecută în timp ce luau cu asalt unul dintre magazinele companiei din orașul Khimki, situat la nord-vest de Moscova, pentru o vânzare rezervată doar personalului, cu o reducere de 15%, potrivit unor imagini distribuite de canalul de Telegram Baza pe 27 iunie.

Un alt videoclip publicat marți după-amiază de canalul de Telegram Life Shot a sugerat că angajații IKEA ar fi cumpărat toate articolele rămase în depozitele companiei. „Nu a mai rămas nimic. Au luat totul”, a spus un angajat al IKEA, în videoclip.

IKEA a fost unul dintre cei mai mari angajatori occidentali din Rusia, cu 15.000 de salariați. Se așteaptă ca jumătate din forța de muncă a companiei să fie concediată până la sfârșitul verii. Între timp, agențiile de știri din Rusia au relatat despre o creștere a numărului de produse IKEA oferite prin intermediul unor retaileri online populari din Rusia, adesea cu majorări mari de preț.

Gigantul suedez al mobilei a decis să își închidă magazinele din Rusia după ce luna trecută a anunțat o reducere a activității. Proprietarul mărcii Inter IKEA a anunțat că va începe să caute cumpărători pentru patru dintre fabricile sale, va reduce personalul și își va închide birourile din Moscova și Minsk.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
rusia