VIDEO Volodimir Zelenski, desemnat ''Persoana Anului 2022''

VIDEO Volodimir Zelenski, desemnat ''Persoana Anului 2022''
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2022

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a ajuns să întruchipeze rezistența țării sale în fața invaziei militare a Rusiei, a fost desemnat "Persoana Anului 2022" de revista americană Time, care a omagiat, de asemenea, "spiritul Ucrainei", informează AFP și Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Refuzând să părăsească Kievul la începutul războiului, într-o perioadă marcată de bombardamente puternice ale Rusiei, fostul actor Volodimir Zelenski a reușit să își unească compatrioții prin intermediul unor transmisiuni televizate din capitala ucraineană și prin călătorii întreprinse în întreaga țară cuprinsă de război, notează publicația americană după anunțarea câștigătorului acestui premiu anual, scrie Agerpres.

Bulgaria începe pregătirile pentru baterea monedelor euro CITEȘTE ȘI Bulgaria începe pregătirile pentru baterea monedelor euro

"Indiferent dacă bătălia pentru Ucraina suscită speranță sau teamă, Volodimir Zelenski a electrizat lumea întreagă într-o manieră pe care nu am mai văzut-o de decenii", a scris redactorul-șef al revistei Time, Edward Felsenthal, care consideră că alegerea din acest an "nu a fost niciodată mai clară".

"Pentru că a dovedit că și curajul poate fi la fel de contagios ca frica, pentru că i-a incitat pe oameni și pe țări să se unească în apărarea libertății, pentru că a reamintit lumii fragilitatea democrației - și a păcii -, Volodimir Zelenski și spiritul Ucrainei sunt personalitățile anului 2022 alese de revista Time", a adăugat redactorul-șef al acestei publicații cu sediul la New York.

"În săptămânile care au urmat primelor bombardamente rusești de pe 24 februarie, decizia lui de a nu fugi din Kiev, ci de a rămâne și de a obține sprijinul populației a fost crucială. De la primul său mesaj de 40 de secunde pe Instagram, pe 25 februarie - arătând că guvernul său și societatea civilă erau intacte - și până la discursurile lui zilnice rostite, de la distanță, în fața unor instituții precum parlamente, Banca Mondială și la gala Grammy Awards, președintele Ucrainei era prezent peste tot", a adăugat Edward Felsenthal.

Miliardarul Elon Musk - CEO-ul companiilor Tesla și SpaceX, devenit recent și patronul Twitter - a fost desemnat "Persoana Anului 2021", într-un an în care compania sa producătoare de vehicule electrice a devenit cel mai valoros producător de automobile din lume. Revista Time a început tradiția atribuirii acestui titlu anual în 1927. 

viewscnt
Afla mai multe despre
volodimir zelenski
time