Viktor Orban afirmă că Ungaria își va accelera programul de dezvoltare a apărării: Trebuie să pornim motoarele și să ne accelerăm programul de dezvoltare a apărării

Viktor Orban afirmă că Ungaria își va accelera programul de dezvoltare a apărării: Trebuie să pornim motoarele și să ne accelerăm programul de dezvoltare a apărării
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2022

Ungaria își va accelera programul de dezvoltare a apărării, a declarat premierul ungar Viktor Orban la postul public de radio, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Trebuie să ne creștem radical capacitățile de apărare”, a spus Orban, care a reiterat că interesul Ungariei este ca războiul din Ucraina vecină să se încheie cât mai repede posibil, scrie Agerpres.

Vladimir Putin a denunțat \ CITEȘTE ȘI Vladimir Putin a denunțat "ambițiile imperialiste" ale NATO, care încearcă să-și afirme "hegemonia"

Declarațiile sale survin după summitul NATO de la Madrid, unde Alianța Nord-Atlantică a convenit să accepte aderarea Finlandei și Suediei.

Orban a declarat că, încet, ‘realitățile militare’ încep să devină evidente în Ucraina, în contextul în care această țară pierde mulți militari în fiecare zi, și chiar dacă frontul încă pare departe de Ungaria, situația s-ar putea schimba.

El a reiterat că Ungaria, ca aliat din cadrul NATO, trebuie să stea în afara războiului.

„Trebuie să pornim motoarele și să ne accelerăm programul de dezvoltare a apărării”, a spus premierul ungar.

Orban, care a fost reales în aprilie, la o diferență semnificativă, pentru al patrulea mandat consecutiv, a spus că Ungaria nici măcar nu este dispusă să negocieze despre vreun potențial embargou sau limitări din partea UE asupra importurilor de gaz rusesc care ar submina economia ungară.

„Nu de sancțiuni este nevoie, ci de un armistițiu și de discuții de pace imediate”, a afirmat premierul ungar, adăugând că este nevoie de pace pentru a opri ceea ce el numește „inflația de război”.

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban
ungaria