Viktor Orbán: Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce economiile europene se dărâmă. Trebuie schimbată politica de sancțiuni a UE

Viktor Orbán: Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce economiile europene se dărâmă. Trebuie schimbată politica de sancțiuni a UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 oct 2022

Premierul ungar Viktor Orbán, aflat la la Praga la summitul prim-miniștrilor și președinților statelor UE, afirmă, într-o înregistrare video postată joi seară, pe pagina sa de Facebook, că este evident că politica de sancțiuni a UE trebuie schimbată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În următoarele luni vor exista gaze naturale? Va exista energie electrică pentru țările europene?”, a enumerat problemele șeful guvernului de la Budapesta.

Șefa FMI anticipează o înrăutățire a perspectivei economiei globale și creșterea riscurilor de recesiune CITEȘTE ȘI Șefa FMI anticipează o înrăutățire a perspectivei economiei globale și creșterea riscurilor de recesiune

Premierul a amintit că, anterior, Ungaria a obținut deja o derogare de la embargoul petrolier și de la sancțiuni, iar în ultimele zile Ungaria a reușit ca noile sancțiuni să nu se aplice, în cazul său, energiei nucleare și livrărilor de gaze naturale, scrie News.ro.

De asemenea, Viktor Orbán a subliniat că sancțiunile au dis la “explodarea” prețului energiei și că acest lucru afectează și Ungaria. Prețurile sunt aproape inaccesibile, a subliniat acesta.

“Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce economiile europene se dărâmă. Este evident că politica de sancțiuni trebuie schimbată”, a declarat Viktor Orbán, care a precizat că aceasta este miza întâlnirii.

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orbán
ungaria