Zelesnki cere lansatoare multiple de rachete Vestului și susține că a frânt coloana vertebrală a armatei ruse

Zelesnki cere lansatoare multiple de rachete Vestului și susține că a frânt coloana vertebrală a armatei ruse
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2022

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut sâmbătă miniștrilor apărării din cele peste 40 de țări care se vor reuni luni la o reuniune virtuală ''Ramstein 2'' o decizie pozitivă cu privire la furnizarea către armata ucraineană a unor lansatoare multiple de rachete (MLRS), relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

''Facem un apel la toate țările să furnizeze sisteme MLRS, cu ajutorul cărora Ucraina ar putea prelua inițiativa și elibera teritoriul său'' ocupat de trupele ruse, a spus Zelenski la Kiev în timpul unei conferințe de presă comune cu premierul portughez António Costa, potrivit Agerpres.

''Dacă unele țări din Europa sau din lume se obișnuiesc cu ideea că Donbasul este un teritoriu ocupat de Rusia, aș dori să spun că nu este un obicei foarte bun. Este teritoriul nostru'', a adăugat președintele Zelenski.

Potrivit Politico.eu, Statele Unite - care dețin ori au exportat lansatoare multiple de rachete HIMARS și M270A1, tipurile solicitate de Kiev și echipate cu rachete care au o rază de acțiune de până la 500 de kilometri - sunt reticente să ofere Ucrainei astfel de arme pentru că armata ucraineană ar deveni astfel capabilă să efectueze bombardamente adânc în interiorul teritoriului rus.

Într-un interviu televizat tot sâmbătă, președintele Zelenski a spus că armata ucraineană a reușit deja să provoace pierderi grele armatei ruse. Ucraina i-a ''rupt coloana vertebrală'' armatei ruse, care ''nu se va mai putea pune pe picioare în următorii câțiva ani'', a susținut el, potrivit agenției DPA.

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi ucraina
invazie rusia
volodomir zelenski