VIDEO Aerwins Technologies, care vinde o motocicletă zburătoare inspirată din Războiul Stelelor, vine la Nasdaq

VIDEO Aerwins Technologies, care vinde o motocicletă zburătoare inspirată din Războiul Stelelor, vine la Nasdaq
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2023

Startup-ul japonez Aerwins Technologies, care vinde o motocicletă zburătoare de 555.000 de dolari inspirată din Războiul Stelelor, a primit aprobarea de a se lista la bursa NASDAQ în cadrul unei fuziuni cu firma Pono Capital, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Aerwins, care preia comenzi pentru hoverbike-ul Xturismo, care are o caroserie asemănătoare unei motociclete și care a fost prezentat anul trecut, estimează că va fi evaluată la 600 de milioane de dolari, arată news.ro.

VIDEO Un balon \ CITEȘTE ȘI VIDEO Un balon "spion" chinezesc, doborât deasupra Oceanului Atlantic de către SUA. Reacție dură a Chinei

Acordul vine într-un moment în care alte startup-uri de mobilitate s-au confruntat cu dificultăți în strângerea de fonduri, cu evaluări sub presiune și o inversare bruscă a ceea ce fusese un boom pe piață pentru listări prin intermediul companiilor de achiziții cu scop special (SPAC).

SPAC-urile, cum este și Pono, strâng bani în oferte publice și urmăresc apoi să fuzioneze cu o companie privată pentru a o înscrie la bursă, oferind un interval de timp mai scurt pentru listare companiei achiziționate.

Acțiunile Pono au închis joia trecută în creștere cu 24%, cel mai mare câștig de când au fost listate, în 2021.

DOCUMENT ANAF prezintă Lista albă și Lista neagră a contribuabililor. Companii de stat cu datorii de miliarde CITEȘTE ȘI DOCUMENT ANAF prezintă Lista albă și Lista neagră a contribuabililor. Companii de stat cu datorii de miliarde

Aerwins, care vinde și drone și tehnologii aferente, spune că hoverbike-ul său poate zbura până la 40 de minute și cu o viteză de până la 100 km/h.

Compania a prezentat bicicleta ca un instrument pentru salvatori, inspectarea infrastructurii și ca un vrhicul de spectacol pentru divertismentul public.

Vehiculul de 300 de kilograme se sprijină pe patinele de aterizare atunci când staționează și este alimentat de un motor de la Kawasaki Heavy și de un sistem de baterii.

Wizz Air taie noi curse din România CITEȘTE ȘI Wizz Air taie noi curse din România

Compania, înființată ca ALI Technologies, în Tokyo, a declarat pentru Reuters că NASDAQ i-a aprobat listarea joi, tranzacționarea acțiunilor sale urmând să înceapă luni.

Aerwins, care și-a mutat sediul în Delaware din Tokyo înainte de listare, a raportat o vânzare a hoverbike-ului, antreprenorului japonez Yoshiyuki Aikawa.

FOTO Nicușor Dan s-a întâlnit cu urbanistul spaniol care creează PUG-ul CITEȘTE ȘI FOTO Nicușor Dan s-a întâlnit cu urbanistul spaniol care creează PUG-ul

Compania lui Aikawa, SBC Medical Group, care operează centre de cosmetică medicală în Japonia, se listează la bursă printr-o fuziune cu o altă companie SPAC legată de Pono, Pono Capital Two.

Printre primii susținători ai startup-ului ALI se numără Mitsubishi Electric și Kyocera, precum și starul de fotbal japonez Keisuke Honda, retras din activitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
nasdaq
star wars