Vinul de azi: Chianti Classico Riserva Ducale Oro 2012 - 93 puncte James Suckling

Vinul de azi: Chianti Classico Riserva Ducale Oro 2012 - 93 puncte James Suckling
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 30 oct 2020

Ruffino, o cramă italiană fondată în 1877 în Toscana, în orașul Pontassieve, este printre primii producători care au redescoperit și valorificat apelatiunea Chianti Superiore, după cel de-al Doilea Război Mondial. 

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Dețin 600 de hectare de vită de vie, iar domeniul Gretole este aproape în totalitate devotat etichetei fanion a cramei – Chianti Classico Riserva Ducale Oro. Produs pentru prima data în 1927, acesta este un vin care vede lumina zilei numai în anii cu recolte deosebite, dacă strugurii îndeplinesc anumite standarde exigențe. Are un excelent potențial de învechire, astfel că unele dintre cele mai vechi și remarcabile vintage-uri încă mai pot fi savurate și astăzi.

Vintage-ul 2012 este unul dintre cele mai bune din ultimii 50 de ani. Este un cupaj din 80% Sangiovese și 20% Cabernet Sauvignon și Merlot. De culoare roșu-granat, vinul încântă simțurile cu un buchet specific, cu note de violete, cireșe, prune, ciocolată și condiment, pe care le regăsim și în gust. Este un vin cu structură elegantă, cu echilibru între fruct, taninuri și condiment și cu un finiș care amintește de ciocolată și cafea.

Se potrivește perfect cu preparate din bucătăria italiană, precum bisteca Fiorentina, paste Bolognese sau vinete Parmiggiano. Se recomandă decantarea  înainte de a fi consumat. 

Vinul poate fi cumpărat de AICI.

Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin