Vinul de azi: Opus One 2013 - 100 puncte James Suckling

Vinul de azi: Opus One 2013 - 100 puncte James Suckling
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 7 iun 2020

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Opus One este o cramă din Oakville, California, care până în 1982 s-a numit NapaMedoc. Crama a fost fondată ca un joint venture între Baron Philippe de Rothschild de Château Mouton Rothschild și Robert Mondavi, pentru a crea un singur stil Bordeaux produs din Cabernet Sauvignon din Napa Valley.

Înființarea cramei în 1980 a fost o știre foarte importantă în industria vinului, implicarea lui de Rothschild adăugând respect regiunii viticole Napa, aflată încă în dezvoltare la acea vreme.

 
Primul vintage,1979, a fost scos pe piață în 1984, la fel ca vintage-ul 1980. Pentru o vreme, a fost cel mai scump vin produs în California și încă figurează astăzi printre cele mai scumpe vinuri roșii produse vreodată în Napa Valley. Opus One 2013 este un blend de Cabernet Sauvignon 79%, Cabernet Franc 7%, Merlot 6%, Petit Verdot 6% și Malbec 2%. O iarnă caldă și foarte uscată a dat viței de vie un start timpuriu pentru sezonul de creștere din 2013 și a pus în mișcare ceea ce avea să devină un vintage extraordinar pentru Opus One.

Opus One 2013 dezvăluie arome splendide de afine, mure și cassis. Debutul este cremos și face loc unor straturi complexe pe palat, unde taninuri catifelate și fructe negre își fac simțite prezența. Un vin elegant, echilibrat, cu structură și aciditate care conduc la un post-gust persistent, în care regăsim indicii de ciocolată neagră. Un vin cu pedigree, care poate constitui punctul culminant al unei reuniuni între cunoscători. 

Vinul are 100 de puncte James Suckling, criticul spunând despre vin că este "vinul anului 2016".

 

Vinul poate fi cumpărat de AICI.

Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin