Auto

Primăria Londrei a calculat cât au poluat mașinile Volkswagen care au trișat la testele de noxe. Producătorul auto, bun de plată

Primăria Londrei a calculat cât au poluat mașinile Volkswagen care au trișat la testele de noxe. Producătorul auto, bun de plată

20 nov 2016

Primarul Londrei, Sadiq Khan, cere Volkswagen să plătească 2,5 milioane de lire sterline, taxe de congestionare a traficului neachitate, după scandalul emisiilor de noxe, relatează BBC News, citat de News.ro.

 • Amazon intră pe piața vânzărilor de mașini în Italia, printr-un parteneriat cu Fiat Chrysler
  Amazon intră pe piața vânzărilor de mașini în Italia, printr-un parteneriat cu Fiat Chrysler
  19 nov 2016

  Compania Amazon a încheiat un acord cu Fiat Chrysler pentru a oferi la vânzare trei dintre cele mai bine-vândute mașini din Italia, la prețuri reduse, online, relatează thenextweb.com, preluat de News.ro. Este vorba de modele Fiat Panda, Fiat 500 și Fiat 500L.

 • Noul model Dacia Duster cu cutie automată de viteze va fi disponibil în România din februarie 2017
  Noul model Dacia Duster cu cutie automată de viteze va fi disponibil în România din februarie 2017
  18 nov 2016

  Modelul Dacia Duster cu cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj EDC (Efficient Dual Clutch), prezentat la salonul auto de la Paris, va fi disponibil în România din februarie 2017, potrivit reprezentanților Dacia, care spun că ”se va găsi un preț cât mai competititiv față de concurenți”.

 • Alfa Romeo lansează la Los Angeles primul model SUV al mărcii, Stelvio
  Alfa Romeo lansează la Los Angeles primul model SUV al mărcii, Stelvio
  16 nov 2016

  Alfa Romeo, marca de automobile sport făcută celebră în SUA acum 50 de ani de modelul decapotabil condus de Dustin Hoffman în filmul ”Absolventul”, încearcă să redevină atractivă în fața americanilor și să își îmbunătățească profitabilitatea prin lansarea primului său SUV, Stelvio, transmite Bloomberg.

 • VIDEO Jaguar a prezentat primul său vehicul integral electric, SUV-ul concept I-Pace
  VIDEO Jaguar a prezentat primul său vehicul integral electric, SUV-ul concept I-Pace
  15 nov 2016

  Jaguar a prezentat luni, la un eveniment privat din Los Angeles, primul său vehicul integral electric, SUV-ul concept I-Pace, care va intra în vânzare în 2018, relatează Bloomberg.

 • Aplicație împotriva fraudelor la vânzarea de mașini second hand
  Aplicație împotriva fraudelor la vânzarea de mașini second hand
  15 nov 2016

  O aplicație online va permite oricărei persoane sau firme care vrea să cumpere un autovehicul second hand să afle întreg istoricul real al mașinii chiar și de pe telefonul mobil. Platforma online, în lucru în interiorul Guvernului, va permite identificarea kilometrajului real, a numărului de proprietari anteriori și a accidentelor în care a fost implicat automobilul.

 • EXCLUSIV Scăpări uriașe în Legea care plafonează RCA: Căruțele obligate să aibă asigurare, nu este indicată moneda de calcul al tarifelor
  EXCLUSIV Scăpări uriașe în Legea care plafonează RCA: Căruțele obligate să aibă asigurare, nu este indicată moneda de calcul al tarifelor
  15 nov 2016

  Ordonanța de Urgență privind RCA introduce, cel mai probabil fără intenția autorilor, obligativitatea asigurării căruțelor. Actul normativ a schimbat definiția termenului de vehicul în așa fel încât proprietarii atelajelor cu tracțiune animală care au nevoie de înregistrare nu mai pot circula legal fără poliță RCA.

 • Toyota va plăti în SUA despăgubiri de 3,4 mld. dolari proprietarilor unor mașini afectate de rugină
  Toyota va plăti în SUA despăgubiri de 3,4 mld. dolari proprietarilor unor mașini afectate de rugină
  13 nov 2016

  Toyota a ajuns la un acord cu proprietarii unor modele de mașini vândute în Statele Unite de către grupul auto japonez, care au dat în judecată producătorul pentru că acesta nu a protejat vehiculele împotriva ruginii, relatează Reuters.

 • Românii au importat mai multe mașini second hand decât anul trecut
  Românii au importat mai multe mașini second hand decât anul trecut
  13 nov 2016

  Numărul autoturismelor second-hand înmatriculate în România a ajuns, în primele 10 luni ale acestui an, la 250.800 de unități, în creștere cu 22,79%, în comparație cu intervalul ianuarie - octombrie din 2015, conform statisticii Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

 • Înmatriculările de autoturisme au crescut în primele nouă luni cu 24,7%, la 295.023
  Înmatriculările de autoturisme au crescut în primele nouă luni cu 24,7%, la 295.023
  4 nov 2016

  Înmatriculările de autoturisme în România au crescut în primele nouă luni ale acestui an cu 24,7% ale acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 295.023 de unități, potrivit datelor publicate vineri de către Institutul Național de Statistică (INS). Înmatriculările, dominate de autoturismele second hand aduse din străinătate, au accelerat în trimestrul al treilea.