Auto

Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni are un nou director

Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni are un nou director

30 sep 2016

Grupul francez Renault l-a numit la conducerea Uzinei Vehicule Dacia din Mioveni pe francezul Christophe Dridi, în locul lui Cornel Olendraru, care va prelua funcția de director industrial si logistic al regiunii Eurasia, a anunțat vineri constructorul auto. Cel mai recent, Dridi a ocupat funcția de director de producție la uzina Renault din Tanger, Maroc.

 • Waze le va recomanda utilizatorilor locuri de parcare
  Waze le va recomanda utilizatorilor locuri de parcare
  20 sep 2016

  Waze anunță încheierea unui parteneriat cu compania de date din trafic INRIX, care va pune la dispoziția utilizatorilor o funcție prin care aceștia vor fi direcționați către cel mai bun loc de parcare.

 • Firmele de asigurare: tarifele RCA vor începe să crească iar
  Firmele de asigurare: tarifele RCA vor începe să crească iar
  19 sep 2016

  Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare transmite că plafonarea prețurilor RCA prin Ordonanță de Urgență nu rezolvă problema daunelor în creștere și nu face decât să acopere, temporar, efectele acestor evoluții. Asigurătorii susțin chiar că după închierea celor șase luni în care tariful va fi înghețat va urma o revenire la prețurile actuale.

 • Vânzările grupului Volkswagen au crescut cu 1,8% la opt luni. Livrările sub marca VW au scăzut
  Vânzările grupului Volkswagen au crescut cu 1,8% la opt luni. Livrările sub marca VW au scăzut
  16 sep 2016

  Vânzările grupului auto german Volkswagen la nivel mondial au crescut cu 1,8% în primele opt luni, la 6,66 milioane de mașini. Cea mai bună evoluție a fost consemnat pe piața din China, unde vânzările au crescut cu 9,4%, urmată de Europa Cetrală și de Est, cu un avans de 6,6%, se arată într-un comunicat al producătorului.

 • Piața auto din România a avut, luna trecută, cel mai rapid avans din UE
  Piața auto din România a avut, luna trecută, cel mai rapid avans din UE
  15 sep 2016

  Înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut cu 14,8% în primele opt luni, la 57.686 de unități, avansul fiind peste cel înregistrat la nivelul Uniunii Europene, de 8,1%, unde au fost vândute 9,06 milioane de mașini noi, potrivit datelor publicate joi de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

 • Uber lansează miercuri serviciul de mașini autonome în orașul american Pittsburgh
  Uber lansează miercuri serviciul de mașini autonome în orașul american Pittsburgh
  14 sep 2016

  Uber, operatorul unei aplicații de mobil care pune în legătură șoferii cu pasagerii, lansează miercuri serviciul său de mașini autonome în orașul Pittsburgh din Statele Unite, unde dispune de o mică flotă de patru mașini fără șofer, relatează AFP.

 • Mercedes-Benz rămâne lider pe piața auto premium după primele opt luni
  Mercedes-Benz rămâne lider pe piața auto premium după primele opt luni
  13 sep 2016

  Vânzările sub marca BMW au crescut cu 5,5% în primele opt luni, față de perioada similară a anului trecut, la 1,28 de mașini, potrivit datelor publicate astăzi de producătorul german.

 • Un fost inginer VW, găsit vinovat de o instanță din SUA în scandalul emisiilor
  Un fost inginer VW, găsit vinovat de o instanță din SUA în scandalul emisiilor
  9 sep 2016

  Un fost inginer Volkswagen a pledat, vineri, vinovat în fața unei instanțe din SUA, unde a fost trimis în urma unor acuzații legate de falsificarea nivelului de emisii poluante al automobilelor diesel fabricate de grupul german, potrivit unui oficial al Departamentului American de Justiție, citat de Reuters.

 • Icona Vulcano, primul supercar din titanium a fost vândut pentru 2,5 milioane de euro
  Icona Vulcano, primul supercar din titanium a fost vândut pentru 2,5 milioane de euro
  5 sep 2016

  Studioul italian de design Icona a scos la vânzare primul supercar din lume construit din titanium.

 • Ford suspendă planurile de a produce o nouă gamă de vehicule compacte destinate unor piețe emergente ca India și China
  Ford suspendă planurile de a produce o nouă gamă de vehicule compacte destinate unor piețe emergente ca India și China
  2 sep 2016

  Ford a suspendat planurile de a produce o nouă gamă de vehicule compacte destinate în principal unor piețe emergente ca India și China, din cauza vânzărilor dezamăgitoare ale modelelor principale ale grupului pe piețele auto cu cel mai rapid ritm de creștere, potrivit unor surse din industrie, citate de Reuters.