Auto

Proiect PSD: Limita de viteză în interiorul localităților, mărită la 70 de km/h pentru autoturismele de categoriile A și B

Proiect PSD: Limita de viteză în interiorul localităților, mărită la 70 de km/h pentru autoturismele de categoriile A și B

12 oct 2016

Mai mulți senatori PSD, printre care și liderul grupului din Senat, Mihai Fifor, au depus o propunere legislativă care prevede majorarea limitei de viteză în localități, de la 50 de km/h la 70 km/h pentru autovehiculele din categoriile A și B, și 60 de km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, iar indicatoarele rutiere vor trebui să aibă inscripționată și perioada efectuării lucrărilor pe carosabil.

 • Una din zece mașini second-hand importate în România din UE are daune majore
  Una din zece mașini second-hand importate în România din UE are daune majore
  11 oct 2016

  Circa 8% dintre automobilele la mâna a doua aduse din Uniunea Europeană în România au fost descoperite cu daune majore, iar valoarea medie a reparațiilor a fost de 11.571 euro, potrivit unei analize publicate marți de site-ul specializat pe verificări auto InspectorAuto.ro.

 • Renault lansează noul Megane Sedan în România. Cât va costa
  Renault lansează noul Megane Sedan în România. Cât va costa
  10 oct 2016

  Constructorul auto francez Renault, care deține brandul românesc Dacia, lansează săptămâna aceasta în România noul Megane sedan, prezentat în septembrie la salonul auto de la Paris, la prețuri care încep de la 14.800 euro, TVA inclus, potrivit unui comunicat publicat luni.

 • ANALIZA Cursa cu obstacole a autovehiculelor electrice: energia nucleară și solară, infrastructura electrică de transport și birocrația
  ANALIZA Cursa cu obstacole a autovehiculelor electrice: energia nucleară și solară, infrastructura electrică de transport și birocrația
  6 oct 2016

  Nu puțini sunt cei care cred că în 2020, cel târziu în 2030, șosele și autostrăzile globului vor fi circulate majoritar de mașini electrice, nepoluante și silențioase, care, în plus, vor avea avantajul că vor micșora costul de utilizare. În prezent, prețul unui Kwh este mult mai ieftin decât cel al litrului de benzină sau de motorină.

 • Senatorii nu au aprobat înlocuirea timbrului de mediu cu o taxă pe carburant de 5 bani la litru
  Senatorii nu au aprobat înlocuirea timbrului de mediu cu o taxă pe carburant de 5 bani la litru
  5 oct 2016

  Senatorii nu au aprobat, miercuri, proiectul de lege care prevede că toți proprietarii de mijloace de transport sau de utilaje care funcționează cu combustibili fosili vor scoate mai mulți bani din buzunar la plata benzinei sau motorinei, prin introducerea unei taxe de poluare de 5 bani pe litrul de carburant. Cumpărătorii de autovehicule ar fi beneficiat în schimb de anularea timbrului de mediu, conform proiectului.

 • Mitsubishi reia vânzarea modelelor retrase de pe piața japoneză din cauza falsificării consumului
  Mitsubishi reia vânzarea modelelor retrase de pe piața japoneză din cauza falsificării consumului
  30 sep 2016

  Mitsubishi Motors, al șaselea mare producător de automobile japonez, va relua, de la 1 octombrie, comercializarea a opt modele care au fost retrase de pe piața niponă, ca urmare a scandalului privind eficiența consumului de carburanți în care este implicat constructorul auto, informează Reuters.

 • Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni are un nou director
  Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni are un nou director
  30 sep 2016

  Grupul francez Renault l-a numit la conducerea Uzinei Vehicule Dacia din Mioveni pe francezul Christophe Dridi, în locul lui Cornel Olendraru, care va prelua funcția de director industrial si logistic al regiunii Eurasia, a anunțat vineri constructorul auto. Cel mai recent, Dridi a ocupat funcția de director de producție la uzina Renault din Tanger, Maroc.

 • Waze le va recomanda utilizatorilor locuri de parcare
  Waze le va recomanda utilizatorilor locuri de parcare
  20 sep 2016

  Waze anunță încheierea unui parteneriat cu compania de date din trafic INRIX, care va pune la dispoziția utilizatorilor o funcție prin care aceștia vor fi direcționați către cel mai bun loc de parcare.

 • Firmele de asigurare: tarifele RCA vor începe să crească iar
  Firmele de asigurare: tarifele RCA vor începe să crească iar
  19 sep 2016

  Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare transmite că plafonarea prețurilor RCA prin Ordonanță de Urgență nu rezolvă problema daunelor în creștere și nu face decât să acopere, temporar, efectele acestor evoluții. Asigurătorii susțin chiar că după închierea celor șase luni în care tariful va fi înghețat va urma o revenire la prețurile actuale.

 • Vânzările grupului Volkswagen au crescut cu 1,8% la opt luni. Livrările sub marca VW au scăzut
  Vânzările grupului Volkswagen au crescut cu 1,8% la opt luni. Livrările sub marca VW au scăzut
  16 sep 2016

  Vânzările grupului auto german Volkswagen la nivel mondial au crescut cu 1,8% în primele opt luni, la 6,66 milioane de mașini. Cea mai bună evoluție a fost consemnat pe piața din China, unde vânzările au crescut cu 9,4%, urmată de Europa Cetrală și de Est, cu un avans de 6,6%, se arată într-un comunicat al producătorului.