Bursă

Prețul retragerii din acționariatul BCR va fi stabilit de Deloitte și anunțat la începutul lui martie. SIF Oltenia se judecă în continuare cu banca

Prețul retragerii din acționariatul BCR va fi stabilit de Deloitte și anunțat la începutul lui martie. SIF Oltenia se judecă în continuare cu banca

astăzi, 10:00

Acționarii minoritari care vor să le fie răscumpărate de către Banca Comercială Română titlurile deținute, drept pe care l-au câștigat nevotând în AGA hotărârea de fuziune din grupul BCR, vor afla la începutul lunii martie prețul pe care banca este obligată să-l plătească. Între timp, cel mai important acționar minoritar, SIF Oltenia, contestă în justiție hotărârea de fuziune luată în AGA BCR din noiembrie, la care nu a participat.

 • Tranzacții de aproape 14 milioane lei la BVB cu titluri ale Băncii Transilvania
  Tranzacții de aproape 14 milioane lei la BVB cu titluri ale Băncii Transilvania
  ieri, 21:57

  O treime din activitatea de tranzacționare de la Bursa de Valori București a fost asigurată de transferurile de 13,90 milioane lei pe titlurile Băncii Transilvania. 7,74 milioane lei a fost suma la care s-a ridicat rulajul din piața reglementată, în timp ce pe segmentul deal au fost efectuate tranzacții speciale cu acțiuni însumând 6,16 milioane lei.

 • EXCLUSIV Romcab, reclamată la ASF că nu a raportat peste 100 de incidente de plată
  EXCLUSIV Romcab, reclamată la ASF că nu a raportat peste 100 de incidente de plată
  ieri, 13:30

  Investitori membri ai Investors Club care sunt acționari la Romcab Târgu Mureș au depus o notificare la supraveghetorul pieței pentru că emitentul nu a informat piața cu privire la incidente de plată în valoare cumulată de 23 milioane lei.

 • Indicele BET revine în zona maximelor ultimelor 15 luni
  Indicele BET revine în zona maximelor ultimelor 15 luni
  joi, 21:01

  Într-o zi mai degrabă negativă pentru bursele europene, indicele reprezentativ BET de la BVB a urcat cu 0,64%, revenind aproape de valoarea maximă a ultimelor 5 trimestre, consemnată la acest început de an.

 • Problemele se agravează la Romcab Târgu Mureș. Acțiunile cad cu încă 15%. Prăbușirea de la începutul anului depășește 50%
  Problemele se agravează la Romcab Târgu Mureș. Acțiunile cad cu încă 15%. Prăbușirea de la începutul anului depășește 50%
  joi, 14:48

  Titlurile producătorului de cabluri din fibră optică Romcab se prăbușesc la bursă pentru a 2-a sesiune consecutiv în limita pragului de scădere pentru o zi de 15%. Față de valorile de unde a început picajul la finele anului trecut, scăderea este de 60%. Există informații că au peste 100 de incidente de plată și zvonuri că salariații nu și-au luat salariile din toamnă. Operatorul de piață BVB a solicitat emitentului o informare suplimentară a pieței.

 • Tranzacții de aproape 10 milioane lei la BVB pe titlurile bancare
  Tranzacții de aproape 10 milioane lei la BVB pe titlurile bancare
  miercuri, 23:32

  Titlurile bancare și-au continuat tendința descendentă de la începutul anului, pe fondul unor volume bune. Acțiunile Băncii Transilvania au însumat transferuri de 4,27 milioane lei pe piața reglementată, în timp ce titlurile BRD Groupe Societe Generale au cumulat schimburi de 2,33 milioane lei. Aceste acțiuni au făcut și obiectul singurelor tranzacții speciale din piața deal, în valoare totală de peste 3 milioane lei.

 • EXCLUSIV Acțiunea Romcab în cădere liberă. Compania are peste 100 incidente de plată și este în urmă cu salariile. Vlădescu a părăsit compania și explică motivul
  EXCLUSIV Acțiunea Romcab în cădere liberă. Compania are peste 100 incidente de plată și este în urmă cu salariile. Vlădescu a părăsit compania și explică motivul
  miercuri, 20:45

  Titlurile Romcab au scăzut astăzi cu aproape 15%, compania pierzând jumătate din capitalizarea bursieră în ultimele 3 luni. În același interval, compania a avut peste 100 de incidente de plată, iar surse multiple au declarat pentru Profit.ro că plata salariilor este în urmă. Clubul Investitorilor din București a notificat BVB pentru că societatea nu a făcut raportări privind ratarea obligațiilor de plată, iar pentru mâine mai mulți investitori au în pregătire o sesizare către ASF.

 • Acțiunile Romcab Târgu Mureș s-au prăbușit cu peste 13%. De la începutul anului, pierderea este de de 35%
  Acțiunile Romcab Târgu Mureș s-au prăbușit cu peste 13%. De la începutul anului, pierderea este de de 35%
  marţi, 21:16

  Fabricantul de cabluri cu fibră optică Romcab și-a exacerbat astăzi picajul la nivelul capitalizării bursiere. Cotația a căzut cu 13,69%, până la nivelul de 5,42 lei/acțiune, reper cu peste o treime sub ultima valoare de tranzacționare a anului trecut. Scăderea a fost alimentată după ce compania a anunțat că vrea să se îndatoreze cu 200 de milioane de euro, sumă care deja este de aproape 18 ori mai mare decât capitalizarea actuală a companiei de 50,87 milioane lei (11,29 milioane euro).

 • Fondul Proprietatea convoacă acționarii pentru a aproba reducerea capitalului social cu peste 500 milioane lei
  Fondul Proprietatea convoacă acționarii pentru a aproba reducerea capitalului social cu peste 500 milioane lei
  marţi, 20:05

  Fondul Proprietatea a convocat pentru 28 februarie Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, pentru reducerea de capital social la 5,24 miliarde lei, prin tăierea valorii nominale a acțiunilor la 0,5200 lei/acțiune, de la 0,5700 lei/acțiune.

 • Fondurile închise de la BVB au obținut profituri cumulate de aproape 200 milioane euro
  Fondurile închise de la BVB au obținut profituri cumulate de aproape 200 milioane euro
  marţi, 17:00

  Fondul Proprietatea și cele 5 SIF-uri listate la cota Bursei de Valori București au realizat anul trecut profituri nete cumulate de 886,15 milioane lei (196,64 milioane euro). În ultima parte a anului, performanța a slăbit, câștigurile fiind cu 15% mai mici decât cele raportate la 9 luni.