Firmele străine de outsourcing aleargă ca niște atleți spre viteza internetului românesc, firmele locale încă se tem să nu se “frigă” la costuri

Firmele străine de outsourcing aleargă ca niște atleți spre viteza internetului românesc, firmele locale încă se tem să nu se “frigă” la costuri
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 19 dec 2016

România a devenit țara spre care aleargă ca niște atleți de forță companiile străine de outsourcing, găzduind în prezent peste 100.000 dintre cei 600.000 de angajați din industria de profil din Europa Centrală și de Est, arată ultimele date oficiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Practic, România a trecut în viteză în fața Ungariei, Cehiei sau Ucrainei, firmele de profil venind pe plaiurile mioritice îmbătate de ideea că pot găsi angajați buni la un salariu modest pentru alte țări, dar și auzind că România este una dintre țările fruntașe la nivel mondial în ceea ce privește viteza de internet și serviciile de telefonie mobilă.

Sigur, o mare reclamă a venit, involuntar, și din partea senatorului american Bernie Sanders, care, în primăvară, se întreba public, consternat, cum de s-a ajuns ca românii să aibă o viteză la internet mai mare decât americanii, internauții propunându-i atunci, în glumă, o invadare a României pentru a-i lua internetul sau doborârea internetului inamic pentru a-i învăța minte pe români.

Dar, paradoxal, daca americanii ne invidiază, unii proprietari de firme din România nu știu încă încotro să se îndrepte pentru o comunicare optimă prin telefonie și internet, unul dintre motivele pentru care suntem asaltați de firme de outsourcing.

Înțeleg ei că sarcina unei firme nu mai este la fel de simplă ca acum 20 sau mai bine de ani, când un birou și o linie de telefonie fixă erau tot ce înseamnă departamentul de comunicare. Înțeleg ei că, datorită avansului tehnologic, s-au diversificat și metodele prin care clienții pot intra în contact cu firmele. Aceasta pentru că, de multe ori, în locul clasicei convorbiri telefonice, fie ea mobilă ori fixă, este preferată comunicarea în scris, prin intermediul diverselor aplicații de chat, precum Facebook Messenger sau WhatsApp. Iar asta adaugă pe lista necesităților de comunicare ale unei companii și suficient trafic de date lunar pentru a răspunde tuturor solicitărilor și pentru a comunica clienților eventualele oferte noi.

Peste 14.000 de medici români au plecat în Vest în ultimii 15 ani, mulți mai trag “cu ochiul” la colegi. Soluția prin care spitalele își pot păstra medicii și pacienții CITEȘTE ȘI Peste 14.000 de medici români au plecat în Vest în ultimii 15 ani, mulți mai trag “cu ochiul” la colegi. Soluția prin care spitalele își pot păstra medicii și pacienții

O astfel de firmă are nevoie de o ofertă flexibilă de comunicare. Are nevoie de foarte multe minute de convorbiri pentru a le permite angajaților să fie permanent în legătură atât cu cei din companie, cât și cu clienții. De asemenea, pentru soluțiile software interne de gestionare a cazurilor și de împărțire a sarcinilor între angajați, aceștia au nevoie de internet mobil. Astfel, pot utiliza aplicațiile interne direct de pe telefonul mobil de oriunde s-ar afla.

Companiile de acest gen nu pot funcționa la capacitate maximă cu o ofertă fixă și limitată de comunicare. Acestea au nevoie de un abonament flexibil, unde să se regăsească toate beneficiile necesare, în cantitate suficientă.

Proprietarii de firme înțeleg toate aceste provocări, dar sunt  derutați de avalanșa de oferte de pe piață și se tem să nu se “frigă’ atunci când semnează contractul cu o firmă de telefonie mobilă.

Dacă s-ar uita însă atent la ofertele disponibile, ar vedea diferite soluții care nici nu le-ar crea probleme cu a lor contabilitate din cauza costului, precum abonamentul Red Flexibil de la Vodafone, cu număr nelimitat de minute în orice rețea națională și net arhisuficient.

Sunt 5 tipuri de abonamente cu prețuri cuprinse între 17 euro și 65 de euro, care, pe lângă numărul nelimitat de minute naționale și o limită generoasă de minute internaționale, includ și un smartphone 4G sau 4G+ de ultimă generație gratuit.

Chiar dacă se concentrează pe comunicarea vocală, abonamentele Red Flexibil stau foarte bine și în ceea ce privește datele mobile. Acestea oferă între 4 GB și 14 GB lunar pentru traficul de date.

Diversitatea ofertei face ca de aceasta să poate beneficia orice companie, indiferent de dimensiune. O companie mică sau medie se poate mulțumi cu 4, 6 sau 8 GB de trafic lunar de date, în timp ce o companie mai mare poate beneficia și de 14 GB.

Companiile mici speriate la rândul lor de costuri pot însă găsi pe piață alternative, precum  abonamentele Flexibil 8 și Flexibil 13, tot de la Vodafone, la îndemâna lor nu doar pentru costurile reduse, ci și pentru beneficiile oferite. Primul aduce convorbiri nelimitate în rețea și 600 MB trafic de date, în timp ce al doilea ridică ștacheta la 3 GB de net lunar și minute nelimitate în orice rețea națională plus rețelele fixe internaționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
outsourcing
viteza internet
red flexibil
vodafone