Bundesliga a ajuns la o cifră de afaceri de peste patru miliarde de euro

Bundesliga a ajuns la o cifră de afaceri de peste patru miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2020

Cifra de afaceri combinată a celor 18 cluburi de fotbal din Bundesliga a depășit pragul simbolic de patru miliarde de euro, ceea ce face din campionatul german de fotbal al treilea cel mai bogat din Europa, după Premier League engleză și La Liga spaniolă, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Pentru sezonul 2018 - 2019, "cifra de afaceri de 4,02 miliarde euro reprezintă o creștere cu 5,4% comparativ cu trimestrul precedent și al 15-lea record anual consecutiv", informează Liga germană de fotbal (DFL), într-un comunicat publicat marți.

Echipele din NBA au generat venituri record de 8,8 miliarde dolari în 2019 CITEȘTE ȘI Echipele din NBA au generat venituri record de 8,8 miliarde dolari în 2019

Bundesliga este încă departe de liderul Premier League, care a ajuns la o cifră de afaceri de 4,8 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Pentru Spania, Franța și Italia, ultimele cifre publicate sunt aferente sezonului 2017/2018. Cifra de a afaceri a celor 20 de cluburi din La Liga spaniolă a fost atunci de 4,15 miliarde euro, adică puțin mai mare decât cea a cluburilor din Bundesliga.

La Ligue 1 franceză și Serie A au fost semnificativ mai jos: 2,8 miliarde euro pentru La Ligue 1 și 3,07 miliarde euro pentru Serie A.

În plus, în cazul Germaniei, Bayern München (716 milioane euro) și Borussia Dortmund (446 milioane euro) sunt responsabile pentru mai mult de un sfert din cifra de afaceri totală a cluburilor din Bundesliga.

viewscnt
Afla mai multe despre
bundesliga
fotbal