Chinezii care s-au angajat să cumpere AC Milan au apelat la o scrisoare bancară falsă pentru a-l convinge pe Berlusconi să vândă

Chinezii care s-au angajat să cumpere AC Milan au apelat la o scrisoare bancară falsă pentru a-l convinge pe Berlusconi să vândă
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 21 sep 2016

Grupul de investiții chinez care s-a angajat să achiziționeze clubul italian de fotbal AC Milan de la fostul premier italian Silvio Berlusconi a prezentat un raport bancar fals în timpul negocierilor, potrivit unei instituții bancare chineze al cărei nume apare pe respectiva scrisoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Fininvest SpA, compania deținută de Berlusconi, a ajuns luna trecută la un acord cu un grup de investitori chinezi foarte puțini cunoscuți la nivel global în vederea vânzării multiplei campioane italiene și europene pentru 740 milioane de euro. Chinezii s-au angajat să preia inclusiv datoriile actuale ale clubului. Pentru a-și demonstra potența financiară, investitorii asiatici au prezentat un extras de cont al unuia dintre membrii consorțiului, emis de o bancă din China, Bank of Jiangsu Co., menit a arăta disponibilitățile financiare ale acestuia.

La solicitarea Bloomberg, Bank of Jiangsu a declanșat o anchetă, în urma căreia a reieșit că nu a emis niciun astfel de document care să arate intrările și ieșirile din contul curent al respectivului investitor.

FOTO Exces de zel la Google: Chipul unei vaci, blurat pe Street View CITEȘTE ȘI FOTO Exces de zel la Google: Chipul unei vaci, blurat pe Street View

Consorțiul chinez care intenționează să cumpere clubul italian este condus de omul de afaceri chinez Li Yonghong și este cunoscut sub numele de Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co.. Într-un email transmis Bloomberg, consorțiul asiatic “nu confirmă că ar fi prezentat în timpul negocierilor un astfel de document”.

Cu toate acestea, agenția de presă americană susține că scrisoarea are o dată de emitere 25 aprilie, ora 4:14 PM și precizează că respectivul cont avea un bilanț pozitiv de 128 milioane de dolari în acel moment. Documentul conține inclusiv sigla Bank of Jiangsu. Fininvest a refuzat, la rândul său, să confirme existența respectivei scrisori și s-a abținut de la orice comentariu pe marginea acestui subiect.

Bloomberg susține că documentele au fost trimise către Fininvest pentru a demonstra disponibilitățile financiare ale potențialilor cumpărători. Chiar dacă, în cele din urmă, contractul semnat de Fininvest cu chinezii nu face nicio referință la scrisorile de garanție prezentate în timpul negocierilor, itlaienii au declanșat o anchetă cu privire la veridicitatea acestora. Grupul de investitori chinezi a achitat deja o sumă de 100 de milioane de euro în două tranșe.

Potrivit Bloomberg, în momentul semnării contractului, consorțiul chinez nu avea asigurată întreaga finanțare necesară, în prezent acesta căutând investitori pentru a putea finaliza tranzacția până la finalul anului.

Pe lângă suma de achiziție, Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co. s-a angajat să asigure o finanțare a clubului de 350 de milioane de euro pe următori 3 ani. Printre planurile investitorilor chinezi figurează și construirea unui nou stadion pe care clubul italian să evolueze și listarea acestuia pe bursa chineză.

viewscnt
Afla mai multe despre
ac milan
berlusconi
chinezi
vanzare
banca
scrisoare