Clubul de mare tradiție Juventus riscă excluderea și retrogradarea. Ar fi umflat pierderile

Clubul de mare tradiție Juventus riscă excluderea și retrogradarea. Ar fi umflat pierderile
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2022

Clubul de fotbal de mare tradiție în Italia Juventus Torino este implicat într-un scandal, UEFA lansând o anchetă disciplinară care poate conduce la excluderea din cupele europene și retrogradarea în divizia secundă.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

UEFA a deschis o procedură disciplinară contra clubului torinez și încearcă să afle dacă s-a încălcat acordul în privința fair-play-ului financiar și normele pentru acordarea licenței de a participa în cupele europene, arată GSP.

Juventus și UEFA au încheiat un „settlement agreement” pentru a regla deficitul balanței contabile, însă clubul ar fi încălcat înțelegerea. 

FOTO Un monopost de Formula 1 pe Transalpina, ajuns în mijlocul unei nunți CITEȘTE ȘI FOTO Un monopost de Formula 1 pe Transalpina, ajuns în mijlocul unei nunți

Acuzațiile nu sunt numai de natură sportivă, ci și penală: manipularea în mercato, comunicări neadevărate către Bursă, emiterea de facturi false și obstrucționarea activității de control a Autorității de supraveghere.

În privința salariilor restante, Juve a comunicat la bursă o tăiere cu 90 de milioane de euro, când în realitate „economia” era doar de 22 de milioane de euro, încălcând articolul 31 din codul justiției sportive. O faptă pentru care riscă mai multe puncte de penalizare sau amendă. 

FOTO Un nou stadion modern, cu numele Hagi, va fi construit în România. Cum va arăta arena de peste 100 de milioane de euro CITEȘTE ȘI FOTO Un nou stadion modern, cu numele Hagi, va fi construit în România. Cum va arăta arena de peste 100 de milioane de euro

Pierderile pentru exercițiul financiar încheiat pe 30 iunie 2022 ar fi fost umflate la 44 de milioane euro, iar patrimoniul net cu 5 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
juventus
liga campionilor