Decizie istorică luată de organizatorii de la Wimbledon: apelativele "Domnișoară” și "Doamnă” nu se mai folosesc

Decizie istorică luată de organizatorii de la Wimbledon: apelativele "Domnișoară” și "Doamnă” nu se mai folosesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2022

Organizatorii de la Wimbledon au decis să nu mai folosească apelativele "Domnișoară” și "Doamnă” în lista câștigătorilor turneului de tenis, a anunțat presa britanică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

All England Lawn Tennis Club a folosit aceste apelative în fața numelor campioanelor feminine, dar nu a făcut acest lucru pentru bărbați, scrie News.ro.

PREMIERĂ pe piața IT - One Capital, cu cel mai mare fond incipient gestionat vreodată de o firmă independentă din Japonia, investește într-o companie software din Cluj-Napoca. Prima investiție de acest tip într-un startup din România CITEȘTE ȘI PREMIERĂ pe piața IT - One Capital, cu cel mai mare fond incipient gestionat vreodată de o firmă independentă din Japonia, investește într-o companie software din Cluj-Napoca. Prima investiție de acest tip într-un startup din România

Anul trecut, câștigătoarea turneului, australianca Ashleigh Barty a fost trecută drept "Domnișoara A. Barty”, în timp ce câștigătorul a fost prezentat ca N. (pentru Novak) Djokovici.

Potrivit Times, organizatorii celebrului turneu hotărâseră deja în 2019 să nu mai anunțe numele jucătorilor precedați de titluri de civilitate și au luat decizia să facă acest lucru și pentru palmares.

De asemenea, au optat pentru a nu folosi numele de căsătorit pentru campionii care au câștigat la Wimbledon. Astfel, americanca Chris Evert a fost numită cu acest nume pentru victoria ei din 1976 dar a apărut pe lista pentru cea din 1981 sub cea a "Madame J. M. Lloyd", după căsătoria ei în 1979 cu tenismenul britanic John Lloyd. Acum apare în topurile acelui an sub numele de C. Evert Lloyd.

viewscnt
Afla mai multe despre
wimbledon
tenis