Fotbal: La Liga cedează 10% din capitalul său unui fond de investiții, tranzacție de 2,7 miliarde euro

Fotbal: La Liga cedează 10% din capitalul său unui fond de investiții, tranzacție de 2,7 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2021

Fondul de investiții CVC Capital Partners a ajuns la un acord pentru achiziționarea la 10% din capitalul LaLiga, pentru suma de 2,7 miliarde de euro, a anunțat organizatoarea campionatului de fotbal al Spaniei, citată de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul de principiu dintre cele două părți, care evaluează LaLiga la peste 24 miliarde euro, își propune "să consolideze creșterea LaLiga la nivel mondial și a cluburilor sale, prin continuarea transformării sale într-o companie globală de divertisment digital", scrie Agerpres.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Concret, va fi creată o nouă societate în care LaLiga, care reunește cluburile din prima și a doua divizie a campionatului Spaniei, își va transfera toate activitățile. CVC va deține "o participație minoritară de aproximativ 10%" în această nouă entitate.

În Italia, o operațiune similară este în desfășurare, dar în prezent se confruntă cu opoziția unor cluburi. Principiul unei posibile asocieri cu fonduri de investiții private, printre care și CVC, în gestionarea drepturilor TV din Italia, în schimbul a 1,7 miliarde de euro, a fost aprobat în unanimitate în noiembrie. Însă, potrivit presei italiene, mai multe cluburi nu mai sunt acum favorabile unui astfel de acord, printre acestea numărându-se Juventus Torino și SSC Napoli, iar negocierile s-au blocat.

Această căutare de noi surse de finanțare de către două dintre cele mai mari ligi europene vine după ce cluburile au pierdut sume uriașe de bani din cauza pandemiei de Covid-19, care adus la închiderea stadioanelor.

În acest context, 12 mari cluburi europene, printre care Real Madrid, FC Barcelona și Atletico Madrid din Spania, au provocat un cutremur în lumea fotbalului prin anunțarea, în luna aprilie, a proiectului Superligii europene de fotbal, o ligă cvasi-închisă, cu scopul obținerii unor venituri mai mari.

Majoritatea acestor cluburi s-au răzgândit două zile mai târziu, în urma protestelor internaționale și a furiei fanilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
fotbal
la liga
spania