KPMG: Manchester United și Real Madrid - cele mai valoroase echipe de fotbal

KPMG: Manchester United și Real Madrid - cele mai valoroase echipe de fotbal
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 26 mai 2016

Rezultatele din acest sezon ale spaniolilor de la Real Madrid și ale englezilor de la Manchetser United nu puteau fi mai diferite și, cu toate acestea, cele două cluburi sunt evaluate la aceeași sumă, 3,2 miliarde de dolari de către firma de consultanță fiscală KPMG.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Clubul englez a ratat calificarea în ediția viitoare a Champions League, rezultat care a condus la demiterea antrenorului olandez Louis Van Gaal, în timp ce Real Madrid a pierdut la mustață titlul în Spania, însă va disputa finala Champions League contra rivalilor locali de la Atletico Madrid.

Cu toate acestea, KPMG, pe baza datelor financiare publice, estimează că cele două cluburi au o valoare de piață similară.

Estimarea KPMG a valorii “diavolilor roșii” este superioară celei bursiere. În prezent acțiunile Manchester United de pe New York Stock Exchange se tranzacționează la aproximativ 17 dolari, ceea ce ar conduce la o valoare bursieră de 2,8 miliarde de dolari. Cu toate acestea, clubul britanic ar putea valora și mai mult, trei rapoarte recente ale analiștilor considerând că acțiunile clubului sunt subevaluate. În opinia acestora, o estimare mai aproape de adevăr ar fi una de 19,4 și 21 de dolari pe acțiune.

Deloitte: Manchester United va pune capăt hegemoniei financiare de 11 ani a Realului la finalul sezonului 2015/2016 CITEȘTE ȘI Deloitte: Manchester United va pune capăt hegemoniei financiare de 11 ani a Realului la finalul sezonului 2015/2016

Potrivit raportului KPMG, valoarea cumulată a primelor 32 de echipe analizate este de 26,3 miliarde de euro. O treime din această sumă este concentrată la nivelul primelor trei echipe: Manchester United, Real Madrid și Barcelona (estimată la 2,8 milioane de euro).

Interesant este că deținătoarea titlului din Premier League din acest an, Leicester City, nu este cuprinsă în raportul KPMG. Motivul: compania de consultanță și-a realizat studiul pe echipele care au avut performanțe în cupele europene. Iar Leicester City, de-abia a promovat în Premier League în urmă cu doi ani, iar anul trecut s-a salvat in extremis de la retrogradare. Leciester a participat într-o competiție europeană pentru ultima dată în 2001.

Forbes: Apple a rămas cel mai valoros brand din lume pentru al șaselea an consecutiv CITEȘTE ȘI Forbes: Apple a rămas cel mai valoros brand din lume pentru al șaselea an consecutiv

Cinci din primele zece echipe din topul KPMG sunt engleze, alte șapte fiind cuprinse în top 32. Cu alte cuvinte peste jumătate din primele 32 echipe din topul KPMG activează în Premier League, ceea ce arată influența contractului record de televizare semnat recent de cluburile din prima ligă engleză.

Cu toate acestea, Manchester United este singurul club din Top 4 KPMG, care include, pe lângă clubul din nordul angliei și cei doi giganți spanioli, Real și Barca, pe germanii de la Bayern Munchen (estimare de 2,2 miliarde de euro). Cealaltă finalistă de anul acesta din Champions League, Atletico Madrid, ca și câștigătoarea Europa League, FC Sevilla, nu se numără printre cele mai valoroase 12 echipe la nivel global. Învinsa Sevillei din finală, FC Liperpool, ocupă poziția a 8-a, fiind cotată la aproximativ 1,3 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
fotbal
real madrid
manchester united
barcelorna
real madrid
top
kpmg