România, cel mai scăzut procent de angajați în domeniul sportului din Uniunea Europeană

România, cel mai scăzut procent de angajați în domeniul sportului din Uniunea Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2021

În cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, 1,3 milioane persoane lucrau anul trecut în domeniul sportului, reprezentând 0,7% din totalul locurilor de muncă, cel mai scăzut procent de angajați în acest sector fiind în România, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În rândul statelor membre, cel mai ridicat procent de persoane care lucrau în 2020 în domeniul sportului se înregistra în Suedia (1,6%), Finlanda (1,4%), Spania și Olanda (ambele cu 1%), iar cel mai scăzut în România (0,2% în 2020, dar în creștere față de 0,1% în 2015), scrie Agerpres.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

În perioada 2015 - 2020, numărul angajaților în sport a crescut în medie cu 1,6% în fiecare an, față de un avans de 0,8% pentru totalul locurilor de muncă. Aceasta reprezintă o creștere de aproximativ 100.000 de persoane angajate în sport, Italia, Spania, Grecia și Germania contribuind cu mai mult de jumătate la această creștere.

De asemenea, în perioada 2015 - 2020, numărul angajaților în sport a crescut în 21 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, în 2020, numărul angajaților în sport a scăzut cu 4% față de 2019, comparativ cu un declin de 1,3% pentru totalul locurilor de muncă.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

În privința vârstei celor care lucrează în domeniul sportului, 33% din cei angajați sunt tineri (cu vârsta cuprinsă între 15 - 29 de ani), de aproape două ori mai mult decât procentul pentru totalul locurilor de muncă (17%). Persoanele cu vârsta între 30 - 64 de ani reprezintă cel mai ridicat procent de angajați în acest sector (64%); cu 16 puncte procentuale mai puțin decât ponderea raportată pentru totalul locurilor de muncă.

Femeile reprezintă 43% din totalul angajaților din UE în domeniul sportului, reflectând structura din totalul populației angajate (46% sunt femei).

viewscnt
Afla mai multe despre
angajati
sport