VIDEO Ofsaidul va fi identificat cu mai multă precizie și mai rapid la WC 2022, grație inteligenței artificiale

VIDEO Ofsaidul va fi identificat cu mai multă precizie și mai rapid la WC 2022, grație inteligenței artificiale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 iul 2022

FIFA va derula la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar un test al unei noi tehnologii pentru ofsaid, care va ajuta arbitrii să ia decizii mai corecte și mai rapide pe teren.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În minge va exista un senzor capabil să emită poziția precisă de 500 de ori pe secundă, cu ajutorul căruia va fi identificat momentul precis în care este dată pasa în cazul unei faze suspecte de ofsaid.

În același timp, 12 camere montate sub acoperișul stadionului vor urmări 29 de puncte de date de pe corpul jucătorilor pentru trasarea liniei de ofsaid. Poziția jucătorilor va fi urmărită în paralel cu cea a mingii.

FOTO România, cu David Popovici, câștigă aurul la CE Natație Juniori, după o cursă pasionantă CITEȘTE ȘI FOTO România, cu David Popovici, câștigă aurul la CE Natație Juniori, după o cursă pasionantă

Un sistem de AI dezvoltat în colaborare cu mai multe universități, inclusiv MIT (Massachusetts Institute of Technology), va identifica poziția afară din joc și va notifica arbitrii VAR, care o vor verifica.

Arbitrii VAR vor comunica decizia arbitrului central, care va sancționa poziția afară din joc. În acest sistem, arbitrul central, practic, nu va face decât să pună în aplicare decizia VAR.

Conform șefului arbitrilor FIFA, Pierluigi Collina, timpul necesar acestor verificări va scădea de la 70 de secunde la 25 de secunde în medie, ceea ce înseamnă întreruperi mai scurte ale meciurilor.

În locul fazei video, ca până acum, pe televizor și pe ecranul stadionului va fi afișată o reprezentare 3D care va arăta poziția jucătorilor în cauză.

viewscnt
Afla mai multe despre
offside
wc 2022
inteligența artificiala
fotbal