Economie

ROPEPCA avertizează cu privire la creșterea importului de hidrocarburi: Producătorii interni de gaze sunt discriminați fiscal

ROPEPCA avertizează cu privire la creșterea importului de hidrocarburi: Producătorii interni de gaze sunt discriminați fiscal

15 feb 2017

Creșterea masivă, cu 629%, a importurilor de hidrocarburi din ultimul an, cauzată în principal de reglementările fiscale, are un impact negativ atât asupra securității energetice, cât și asupra economiei naționale, susține Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA).

 • ANAT susţine reducerea TVA la 9% şi pentru agenţiile de turism. Burcea: Vrem și noi mașini scumpe, ca hotelierii
  ANAT susţine reducerea TVA la 9% şi pentru agenţiile de turism. Burcea: Vrem și noi mașini scumpe, ca hotelierii
  15 feb 2017

  Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) vrea ca agențiile să beneficieze și ele de cotă de TVA redusă de la 19% la 9%, așa cum se întâmplă în cazul hotelurilor. Președintele ANAT, Alin Burcea, a afirmat într-o conferință că și proprietarii agențiilor merită mașini scumpe, așa cum au hotelierii.

 • Pe Profit Insider, noi proceduri introduse de ANAF pentru combaterea evaziunii
  Pe Profit Insider, noi proceduri introduse de ANAF pentru combaterea evaziunii
  15 feb 2017

  Noi proceduri introduse de ANAF pentru combaterea evaziunii. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Profit în creștere cu 56,7% pentru fabrica de medicamente Zentiva, la 72,4 milioane lei
  Profit în creștere cu 56,7% pentru fabrica de medicamente Zentiva, la 72,4 milioane lei
  15 feb 2017

  Cifra de afaceri a producătorului de medicamente Zentiva București (SCD) a crescut, anul trecut, cu 5%, la 415,7 milioane lei (92,3 milioane euro), iar profitul net a urcat cu 56,7%, la 72,4 milioane lei (16 milioane euro), comparativ cu 2015, se arată în raportul financiar al companiei.

 • Rata anuală a inflației a urcat în ianuarie peste zero, revenind în teritoriu pozitiv după 19 luni de valori negative
  Rata anuală a inflației a urcat în ianuarie peste zero, revenind în teritoriu pozitiv după 19 luni de valori negative
  15 feb 2017

  Rata anuală a inflației, care măsoară evoluția prețurilor de consum în ultimul an, a început anul 2017 la nivelul de 0,05%, nivel care marchează revenirea în teritoriu pozitiv pentru prima dată după mai 2015, potrivit datelor publicate, miercuri, de Institutul Național de Statistică (INS).

 • Pe Profit Insider, lobby la nivelul Guvernului din partea unei companii, pentru reducerea obligațiilor
  Pe Profit Insider, lobby la nivelul Guvernului din partea unei companii, pentru reducerea obligațiilor
  15 feb 2017

  Lobby la nivelul Guvernului din partea unei companii, pentru reducerea obligațiilor. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Pe Profit Insider, contract de peste 180 de milioane de lei în energie
  Pe Profit Insider, contract de peste 180 de milioane de lei în energie
  14 feb 2017

  Contract de peste 180 de milioane de lei în energie. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • România a importat și marți electricitate. 4 centrale trebuie să reia producția, întreruptă neplanificat în ultimele zile
  România a importat și marți electricitate. 4 centrale trebuie să reia producția, întreruptă neplanificat în ultimele zile
  14 feb 2017

  România și-a reluat marți dimineața, pentru a patra zi în acest an și a doua zi consecutivă, importurile de electricitate, după ce noaptea a exportat curent. În prezent, 18 unități de producție au întreruptă funcționarea, din care, în cazul a 8 centrale, această întrerupere este una neplanificată.

 • DOCUMENT Răspunsurile Curții de Conturi la întrebările lui Liviu Dragnea privind rectificările bugetare ale Guvernului Cioloș
  DOCUMENT Răspunsurile Curții de Conturi la întrebările lui Liviu Dragnea privind rectificările bugetare ale Guvernului Cioloș
  14 feb 2017

  Fundamentarea veniturilor bugetului consolidat în cazul celor două rectificări bugetare efectuate în 2016 de Guvernul Cioloș a fost realizată într-o manieră accentuat optimistă, dat fiind că, la data ambelor rectificări, nivelul încasărilor bugetare a fost sub cel prognozat, a constatat Curtea de Conturi, condusă de Nicolae Văcăroiu, în raportul cerut de Parlament cu privire rectificările bugetare de anul trecut.

 • Senatul a adoptat ordonanța care abrogă modificările Codului Penal inițiate de guvernul Grindeanu
  Senatul a adoptat ordonanța care abrogă modificările Codului Penal inițiate de guvernul Grindeanu
  14 feb 2017

  Senatorii au adoptat, marți, proiectul de lege de aprobare a Ordonanței de urgență (OUG) nr. 14/ 2017 care abrogă OUG nr. 13/ 2017 prin care au fost modificate Codul Penal și Codul de Procedură Penală, în sensul introducerii pragului de 200.000 lei pentru definirea abuzului în serviciu și dezincriminării demnitarilor pentru favorizarea infractorului în mai multe situații.