Economie

Preluarea a două magazine Carrefour Market în Brăila de către retailerul local Zanfir, aprobată de Concurență

Preluarea a două magazine Carrefour Market în Brăila de către retailerul local Zanfir, aprobată de Concurență

11 ian 2017

Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care retailerul local Zanfir, înființat de soții Lilieana și Vasile Zanfir în Focșani, a cumpărat două magazine Carrefour Market în Brăila. Această tranzacție este urmare a angajamentului luat de Carrefour față de Consiliul Concurenței în momentul preluării supermarketurilor Billa România.

 • Banca Mondială a redus estimarea de creștere a economiei României în 2016 cu 0,4 puncte, la 4,7%; în 2017 anticipează avans de 3,7%
  Banca Mondială a redus estimarea de creștere a economiei României în 2016 cu 0,4 puncte, la 4,7%; în 2017 anticipează avans de 3,7%
  11 ian 2017

  Banca Mondială a redus estimarea de creștere a economiei României în 2016 cu 0,4 puncte procentuale față de noiembrie, la 4,7%, iar pentru 2017 cu 0,1 puncte, la 3,7%, potrivit datelor incluse în raportul Global Economic Prospects publicat miercuri.

 • Pe Profit Insider, companie obligată să-i achite despăgubiri fostului director general, pe care l-a demis
  Pe Profit Insider, companie obligată să-i achite despăgubiri fostului director general, pe care l-a demis
  11 ian 2017

  Companie obligată să-i achite despăgubiri fostului director general, pe care l-a demis. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • EXCLUSIV Pe Profit Insider, proiecțiile privind evoluția euro și dolar în acest an
  EXCLUSIV Pe Profit Insider, proiecțiile privind evoluția euro și dolar în acest an
  11 ian 2017

  Proiecțiile privind evoluția euro și dolar în acest an, cu detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • EXCLUSIV Asirom, fostul lider al pieței, a luat o decizie surprinzătoare. Cum va reacționa restul pieței?
  EXCLUSIV Asirom, fostul lider al pieței, a luat o decizie surprinzătoare. Cum va reacționa restul pieței?
  10 ian 2017

  Asirom își anunță partenerii că va majora comisioanele RCA, într-o perioadă în care nimeni nu se aștepta. În stilul caracteristic, anunțul a venit cu doar câteva zile înainte de aplicarea efectivă a măsurii, unii dintre brokeri fiind notificați duminică. În august 2016, Asirom a fost prima care a scăzut comisioanele, fiind urmată de toți ceilalți asigurători RCA. Un fenomen în oglindă nu este exclus nici de această dată, consideră șeful patronatului brokerilor.

 • EXCLUSIV Pe Profit Insider, datorii de aproape 4 miliarde lei asumate de o mare companie, sechestru pus pe un sediu
  EXCLUSIV Pe Profit Insider, datorii de aproape 4 miliarde lei asumate de o mare companie, sechestru pus pe un sediu
  10 ian 2017

  Datorii de aproape 4 miliarde lei asumate de o mare companie, sechestru pus pe un sediu. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Rusia a declanșat procesul de reducere a producției de petrol cu 300.000 de barili pe zi
  Rusia a declanșat procesul de reducere a producției de petrol cu 300.000 de barili pe zi
  10 ian 2017

  Rusia a declanșat procesul de reducere a producției de petrol cu 300.000 de barili pe zi, angajament asumat în cadrul acordului semnat cu statele membre ale cartelului OPEC, dar și cu alte state producătoare de țiței, pe 30 noiembrie la Viena.

 • EXCLUSIV Bugetul lăsat de Cioloș lui Grindeanu
  EXCLUSIV Bugetul lăsat de Cioloș lui Grindeanu
  10 ian 2017

  Proiecția de buget lăsată de fostul Guvern Cioloș actualului Cabinet Grindeanu nu asigură bani pentru reabilitarea sau construcția de biserici sau 2% din PIB pentru Ministerul Apărării și propune alocări mai mici din bugetul de stat pentru Parlament, Dezvoltare Regională și Administrație Publică și mai mari pentru Președinție, Justiție, Transporturi, Educație, Sănătate, comparat cu execuția preliminată pe 2016.

 • EXCLUSIV Pe Profit Insider, decizie surprinzătoare pe piața asigurărilor - majorarea comisioanelor RCA
  EXCLUSIV Pe Profit Insider, decizie surprinzătoare pe piața asigurărilor - majorarea comisioanelor RCA
  10 ian 2017

  Decizie surprinzătoare pe piața asigurărilor - majorarea comisioanelor RCA. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Independența energetică a avut viață scurtă. Importul de gaze din Rusia a crescut cu 500% în primele 8 zile ale anului. Conflictul cu Ucraina ne poate afecta
  Independența energetică a avut viață scurtă. Importul de gaze din Rusia a crescut cu 500% în primele 8 zile ale anului. Conflictul cu Ucraina ne poate afecta
  10 ian 2017

  Importurile de gaze din Rusia s-au majorat de șase ori (cu 485%, mai exact) în primele 8 zile ale lui 2017 comparativ cu perioada similară a anului trecut, ca urmare a vremii geroase care a străbătut România și a reducerii producției celor doi mari producători autohtoni, Romgaz și OMV Petrom.