Economie

STUDIU Ce afaceri fac românii în cuplu

STUDIU Ce afaceri fac românii în cuplu

sâmbătă, 11:34

Din cele 1,4 milioane de companii înregistrate în România, 9% sunt deținute de cupluri și au o cifră medie de afaceri de 659.000 de lei, potrivit unui studiu Creditinfo, companie specializată în furnizarea produselor și serviciilor de management al riscului comercial.

 • Volkswagen își revine spectaculos după scandalul emisiilor: încheie 2016 cu cifră de afaceri record și profit net de 5,1 mld. euro
  Volkswagen își revine spectaculos după scandalul emisiilor: încheie 2016 cu cifră de afaceri record și profit net de 5,1 mld. euro
  sâmbătă, 11:05

  Producătorul auto german Volkswagen a revenit pe profit în 2016, după pierderile din anul precedent, obținând un câștig net de 5,1 miliarde euro, susținut mai ales de vânzările-record ale mărcilor scumpe Audi și Porsche, transmite Reuters. Grupul a anunțat și plafonarea câștigurilor managerilor.

 • Date preliminare indică un minus de peste 1 miliard de lei venituri colectate de Fisc în ianuarie-surse
  Date preliminare indică un minus de peste 1 miliard de lei venituri colectate de Fisc în ianuarie-surse
  vineri, 19:10

  Informații preliminare privind veniturile colectate la buget în luna ianuarie de Fisc relevă că încasările sunt cu peste 1 miliard de lei mai mici față de prima lună a anului trecut, au declarat pentru Profit.ro surse oficiale.

 • ANALIZĂ Alternativa actuală la concentrarea de pe piața gazelor semnalată de CE: Gazprom sau băieții deștepți
  ANALIZĂ Alternativa actuală la concentrarea de pe piața gazelor semnalată de CE: Gazprom sau băieții deștepți
  vineri, 17:00

  Piața en-gros a gazelor naturale rămâne extrem de concentrată, 75% din aceasta fiind deținută de doar 3 jucători, a avertizat Comisia Europeană în raportul de țară, fără însă a preciza detaliat alternativele de care ar dispune România la această situație. În 2015, cotele de piață ale principalilor jucători de pe această piață erau de 22,49% (OMV Petrom), 22,47% (Romgaz) și 20,29% (GDF Suez Energy România).

 • Pe Profit Insider, problemele sistemului medical românesc, văzute de la Viena
  Pe Profit Insider, problemele sistemului medical românesc, văzute de la Viena
  vineri, 16:59

  Problemele sistemului medical românesc, văzute de medici de prestigiu din Austria. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Marile companii japoneze și-au trimis vineri angajații mai devreme acasă. Orele suplimentare au generat o criză medicală
  Marile companii japoneze și-au trimis vineri angajații mai devreme acasă. Orele suplimentare au generat o criză medicală
  vineri, 16:26

  Marile companii din Japonia, precum și instituțiile statului, și-au trimis vineri angajații acasă la ora 15 (8 ora României), într-o încercare de a rezolva două dintre marile probleme cu care se confruntă țara: cheltuielile de consum reduse și nenumăratele ore suplimentare făcute de angajați, care au generat o adevărată criză medicală națională, cunoscută drept „karoshi” sau moartea din cauza suprasolicitării organismului, relatează AFP.

 • România începe anul pe un munte de bani
  România începe anul pe un munte de bani
  vineri, 15:00

  Cantitatea de bani din sistemul financiar românesc este cu 9% mai mare decât în urmă cu un an, creația monetară fiind susținută de emisiunile de titluri de stat și de creditul pentru locuințe în lei. Cele aproape 26 miliarde de lei ar urma să se regăsească în rata măsurată a inflației. „O să fie presiune pe prețuri din toate părțile”, spune un analist financiar.

 • Ce avantaje are România din CETA: ar putea crește exporturile de produse agricole, mașini și piese auto în Canada
  Ce avantaje are România din CETA: ar putea crește exporturile de produse agricole, mașini și piese auto în Canada
  vineri, 13:06

  România ar putea înregistra o creștere a exporturilor în Canada după intrarea în vigoare a tratatului de liber-schimb CETA, dintre Canada și Uniunea Europeană, iar producătorii români ar putea fi competitivi pe segmente precum încălțămintea, produsele agricole, serviciile de construcții nave, construcția de automobile și producția de piese auto, produse ceramice și textile, arată un comunicat al Ambasadei Canadei în România, transmis vineri.

 • Ministrul Muncii confirmă informațiile Profit.ro: Guvernul vrea salariu minim de 1.750 lei pentru bugetari, diferit de mediul privat
  Ministrul Muncii confirmă informațiile Profit.ro: Guvernul vrea salariu minim de 1.750 lei pentru bugetari, diferit de mediul privat
  vineri, 11:14

  Ministrul Muncii confirmă că intenția Guvernului este ca salariul minim al bugetarilor să fie ridicat la 1.750 de lei brut de anul viitor și să fie diferit de salariul minim pe economie, aplicat în sectorul privat, cum a anunțat anterior în exclusivitate Profit.ro. Ministrul confirmă și faptul că sindicatele se opun unei astfel de diferențieri.

 • Pe Profit Insider, mari cantități de bani în sistemul financiar
  Pe Profit Insider, mari cantități de bani în sistemul financiar
  vineri, 10:23

  Mari cantități de bani în sistemul financiar. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.