Economie

Firmele olandeze, germane și austriece, cele mai mari cifre de afaceri în România

Firmele olandeze, germane și austriece, cele mai mari cifre de afaceri în România

marţi, 18:05

Companiile din România care au investitori străini au înregistrat o cifră de afaceri totală de peste 250 miliarde de lei (55 miliarde de euro) în anul 2015. Pe primul loc sunt firmele olandeze, care au generat cifre de afaceri de aproximativ 35 de miliarde de euro (aproape 156 miliarde de lei), se arată într-un studiu Creditinfo, companie specializată în furnizarea produselor și serviciilor de management al riscului comercial.

 • EXCLUSIV Pe Profit Insider, cu ce va înlocui noua putere taxa specială pe constructii pentru companii, eliminată din acest an
  EXCLUSIV Pe Profit Insider, cu ce va înlocui noua putere taxa specială pe constructii pentru companii, eliminată din acest an
  marţi, 17:07

  Cu ce va înlocui noua putere taxa specială pe constructii pentru companii, eliminată din acest an. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • EXCLUSIV Cum se va finanța Guvernul anul acesta
  EXCLUSIV Cum se va finanța Guvernul anul acesta
  marţi, 16:20

  Guvernul va împrumuta anul acesta circa 50 de miliarde de lei de pe piața internă și 3 miliarde de euro de pe piețele externe, a declarat, pentru Profit.ro, la Viena, Ștefan Nanu, șeful Trezoreriei Statului. De la populație vor fi împrumutate sume mai mari decât anul trecut. Când vor fi lansate emisiunile de eurobonduri .

 • Fiscul anunță extinderea Spațiului Privat Virtual (SPV) și pentru firme
  Fiscul anunță extinderea Spațiului Privat Virtual (SPV) și pentru firme
  marţi, 14:30

  Fiscul anunță că extinde Spațiul Privat Virtual (SPV) al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), serviciul putând fi folosit și de firme. Extinderea a fost anunțată, ca proiect, la sfârșitul anului trecut. Până în prezent, doar persoanele fizice au putut utiliza SPV.

 • Mega-licitația de 200 milioane euro pentru medicamente oncologice, anulată pentru clauze abuzive, este reluată de noul ministru
  Mega-licitația de 200 milioane euro pentru medicamente oncologice, anulată pentru clauze abuzive, este reluată de noul ministru
  marţi, 13:00

  Licitația pentru cumpărarea centralizată de medicamente oncologice pe următorii 2 ani și a cărei valoare ajunge până la aproape 873 de milioane de euro, anulată înainte de Crăciun de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) pentru clauze abuzive de garanție impuse de Ministerul Sănătății, este reluată acum de minister, care așteaptă oferte doar până la 20 februarie.

 • Datoria publică a Italiei a crescut cu 7,6% în timpul mandatului lui Renzi, mai mult ca în perioada lui Berlusconi
  Datoria publică a Italiei a crescut cu 7,6% în timpul mandatului lui Renzi, mai mult ca în perioada lui Berlusconi
  marţi, 12:49

  Datoria publică a Italiei a crescut cu 7,6% în timpul mandatului fostului premier Matteo Renzi, la 2.617 euro pe cap de locuitor, mai mult decât în perioada guvernului Silvio Berlusconi, în pofida promisiunii de reducere a acesteia în beneficiul generațiilor viitoare, relatează Bloomberg.

 • Pe Profit Insider, vânzări de un miliard de lei anticipate de o companie în acest an
  Pe Profit Insider, vânzări de un miliard de lei anticipate de o companie în acest an
  marţi, 12:28

  Vânzări de un miliard de lei anticipate de o companie în acest an. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Bloomberg: România ocupă locul 38 într-un top al celor mai inovatoare 50 de state din lume
  Bloomberg: România ocupă locul 38 într-un top al celor mai inovatoare 50 de state din lume
  marţi, 11:46

  România ocupă locul 38 într-un top realizat de Bloomberg, al celor mai inovatoare 50 de state din lume, în care Coreea de Sud este lider, Suedia a urcat pe locul al doilea, iar Finlanda a avansat pe locul cinci.

 • Cel mai mare magazin de arme din România a fost deschis la Pipera. Cea mai scumpă armă costă 44.000 de euro
  Cel mai mare magazin de arme din România a fost deschis la Pipera. Cea mai scumpă armă costă 44.000 de euro
  marţi, 09:30

  Firma Interarms Impex, importatorul oficial al mărcii Beretta în România, a deschis astăzi la Pipera cel mai mare magazin de arme din țară. Desfășurat pe o suprafață de 300 de metri pătrați, căreia i se adaugă un depozit de 100 de metri pătrați, magazinul a necesitat o investiție de câteva sute de mii de euro și comercializează produse pentru vânătoare, tir și autoapărare.

 • Pe Profit Insider, mega-contract de 200 milioane euro, din nou oferit unor furnizori
  Pe Profit Insider, mega-contract de 200 milioane euro, din nou oferit unor furnizori
  marţi, 07:56

  Mega-contract de 200 milioane euro, din nou oferit unor furnizori. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.