Economie

Merkel îl pune în gardă pe Trump cu privire la tentația protecționismului

Merkel îl pune în gardă pe Trump cu privire la tentația protecționismului

duminică, 08:25

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat sâmbătă împotriva tendințelor protecționiste atribuite președintelui ales Donald Trump, amintind exemplul crizei financiare din 2008 și insistând asupra necesității de a ”avansa împreună”, relatează AFP.

 • Pe Profit Insider, noi condiții care afectează jumătate de milion de firme
  Pe Profit Insider, noi condiții care afectează jumătate de milion de firme
  duminică, 08:00

  Noi condiții care afectează jumătate de milion de firme. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Trump sugerează că ar putea ridica sancțiunile impuse Rusiei și că ar putea să nu respecte principiul unei singure Chine
  Trump sugerează că ar putea ridica sancțiunile impuse Rusiei și că ar putea să nu respecte principiul unei singure Chine
  14 ian 2017

  Președintele-ales Donald Trump sugerează că ar putea ridica sancțiunile impuse Rusiei și că ar putea să nu respecte politica ”Chinei unice” dacă Beijingul nu-și schimbă politicile valutară și comercială, relatează AFP.

 • România a ajuns pe primul loc în UE la producția de miere
  România a ajuns pe primul loc în UE la producția de miere
  14 ian 2017

  România a ajuns, conform datelor centralizate la nivel european, țara cu cea mai mare producție de miere din Uniunea Europeană, beneficiind totodată de 10% din fondurile alocate în domeniu de comunitatea europeană.

 • ANALIZĂ Iarna nu-i ca vara. Cazul energiei regenerabile, care, în nopțile fără vânt, poate acoperi doar 0,28% din consum
  ANALIZĂ Iarna nu-i ca vara. Cazul energiei regenerabile, care, în nopțile fără vânt, poate acoperi doar 0,28% din consum
  14 ian 2017

  Iarna nu-i ca vara, mai ales în zilele fără vânt! Aceasta ar putea fi concluzia analizei structurii producției și consumului record de electricitate din acest început de an. Dacă vara presa raportează producții record de energie regenerabilă, energia regenerabilă reprezintă iarna o adevărată vulnerabilitate pentru sistemul energetic.

 • Pe Profit Insider, vulnerabilitate în sistemul energetic românesc
  Pe Profit Insider, vulnerabilitate în sistemul energetic românesc
  13 ian 2017

  Vulnerabilitate în sistemul energetic românesc. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • BNR se așteaptă la încetinirea economiei în perioada următoare, după o accelerare în T4 2016
  BNR se așteaptă la încetinirea economiei în perioada următoare, după o accelerare în T4 2016
  13 ian 2017

  Banca Națională a României se așteaptă la o încetinire a economiei în perioada următoare, după reducerea ritmului de creștere economică în trimestrul 3 din 2016 și o accelerare în ultimul trimestru. Încetinirea va conduce la o expansiune mai lentă a gap-ului pozitiv al PIB și a presiunilor inflaționiste pe termen scurt. Inflația va trece în teritoriu pozitiv.

 • Salariile angajaților Metrorex, printre cei mai bine plătiți din companii de stat, sunt majorate cu 9,5%
  Salariile angajaților Metrorex, printre cei mai bine plătiți din companii de stat, sunt majorate cu 9,5%
  13 ian 2017

  Salariile angajaților Metrorex, companie de stat care oferă printre cele mai mari remunerații, generând în timp critici publice atunci când ridica prețul călătoriei, sunt majorate cu 9,5% începând cu 1 noiembrie anul trecut, relevă un document discutat într-o ședință extraordinară a Adunării Generale a Acționarilor.

 • Date ANAF: Încasările au fost cu 2,6 mld lei mari în 2016 decât în 2015 și cu 3,5 mld peste programul din legea bugetului
  Date ANAF: Încasările au fost cu 2,6 mld lei mari în 2016 decât în 2015 și cu 3,5 mld peste programul din legea bugetului
  13 ian 2017

  ANAF a colectat în 2016 venituri bugetare cumulate de 199,4 miliarde de lei, cu 2,6 de miliarde de lei mai mult decât în 2015 și cu 3,52 miliarde de lei (1,8%) peste programul prevăzut în ianuarie 2016 de legile bugetare, în timp ce programul revizuit la rectificarea din noiembrie 2016 a fost realizat 99,8%.

 • Serviciile către companii au urcat cu 10% în noiembrie 2016; cererea pentru IT și transport se menține solidă
  Serviciile către companii au urcat cu 10% în noiembrie 2016; cererea pentru IT și transport se menține solidă
  13 ian 2017

  Afacerile din sectorul serviciilor prestate în principal către companii au crescut, în a 11-a lună din 2016, cu 10% față de aceeași lună a anului anterior, ritm similar celui din octombrie, susținute în special de cererea de servicii IT și de transport, arată datele publicate, vineri, de Institutul Național de Statistică (INS).