Economie

Bill Gates vrea ca roboții să plătească impozite

Bill Gates vrea ca roboții să plătească impozite

luni, 17:07

Cofondatorul Microsoft Bill Gates, cel mai bogat om din lume, consideră că roboții folosiți de companii ar trebui să plătească impozite, dat fiind că aceștia înlocuiesc persoanele în tot mai multe domenii de activitate.

 • Pe Profit Insider, contract de 250 milioane lei, aflat încă în oferta către companii
  Pe Profit Insider, contract de 250 milioane lei, aflat încă în oferta către companii
  luni, 16:29

  Contract de 250 milioane lei, aflat încă în oferta către companii. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Importurile României de produse agroalimentare au crescut 9,6% în primele 11 luni din 2016, iar exporturile cu 2,7%
  Importurile României de produse agroalimentare au crescut 9,6% în primele 11 luni din 2016, iar exporturile cu 2,7%
  luni, 14:26

  România a importat în primele 11 luni din 2016 produse agroalimentare în valoare de 5,719 miliarde de euro, în creștere cu 9,6% față de aceeași perioadă din 2015, în timp ce exporturile s-au majorat doar cu 2,7% în perioada analizată, reiese din datele transmise de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

 • Pe Profit Insider, o companie premium a fost scoasă la vânzare, cu un preț redus
  Pe Profit Insider, o companie premium a fost scoasă la vânzare, cu un preț redus
  luni, 13:59

  O companie premium a fost scoasă la vânzare, cu un preț redus. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Petrolul se apreciază în pofida creșterii producției de petrol a SUA
  Petrolul se apreciază în pofida creșterii producției de petrol a SUA
  luni, 13:27

  Prețul petrolului a crescut luni dimineață în pofida temerilor că reducerea producției statelor membre ale cartelului OPEC va fi contrabalansată de majorarea producției de țiței din formațiuni de șisturi bituminoase din Statele Unite.

 • Senatorii vor vota un proiect de lege de respingere a OUG 13 care modifica codurile penale
  Senatorii vor vota un proiect de lege de respingere a OUG 13 care modifica codurile penale
  luni, 12:40

  Comisia juridică din Senat a aprobat, luni, modificarea proiectului de lege "de aprobare" în proiect "de respingere" a Ordonanței de urgență nr. 13/ 2017, prin care fusese modificat Codul Penal în vederea introducerii unui prejudiciu de 200.000 lei pentru definirea abuzului în serviciu. OUG 13 a fost abrogată deja de Guvern, dar în Parlament rămăsese în proceduri sub formă de proiect de lege "de aprobare".

 • Numărul de locuri de muncă neocupate a crescut cu 11% într-un an, ajungând la 60.700 în ultimul trimestru din 2016
  Numărul de locuri de muncă neocupate a crescut cu 11% într-un an, ajungând la 60.700 în ultimul trimestru din 2016
  luni, 09:34

  Numărul de locuri de muncă vacante din economie, un indicator al deficitului de forță de muncă la nivel național, a crescut în al patrulea trimestru al anului trecut cu 11% față de aceeași perioadă a anului anterior, la 60.700, chiar dacă a scăzut ușor față de trimestrul al treilea. Cele mai multe locuri de muncă vacante s-au înregistrat în administrația publică (4,01%) și în sănătate și în asistență socială, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

 • EXCLUSIV Pe Profit Insider, tranzacție pe piața asigurărilor
  EXCLUSIV Pe Profit Insider, tranzacție pe piața asigurărilor
  luni, 06:43

  Tranzacție pe piața asigurărilor. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Fosta firmă a secretarului de stat Ilan Laufer a intrat în faliment. La celălalt business, soția lui Laufer a devenit asociat și administrator
  Fosta firmă a secretarului de stat Ilan Laufer a intrat în faliment. La celălalt business, soția lui Laufer a devenit asociat și administrator
  duminică, 17:00

  Retail Group SRL, fosta firmă a secretarului de stat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat Ilan Laufer, cedată de acesta fratelui său la intrarea în Guvern, a intrat în faliment pe 3 februarie la propria cerere, după ce pe 10 ianuarie își ceruse insolvența.

 • Merkel: există o problemă cu valoarea monedei euro
  Merkel: există o problemă cu valoarea monedei euro
  18 feb 2017

  Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că există o "problemă" cu valoarea euro, deoarece Banca Centrală Europeană (BCE) își adaptează politicile la membrii mai slabi din zona euro și nu strict la Germania, relatează Reuters.