Economie

Numărul de locuri de muncă neocupate a crescut cu 11% într-un an, ajungând la 60.700 în ultimul trimestru din 2016

Numărul de locuri de muncă neocupate a crescut cu 11% într-un an, ajungând la 60.700 în ultimul trimestru din 2016

20 feb 2017

Numărul de locuri de muncă vacante din economie, un indicator al deficitului de forță de muncă la nivel național, a crescut în al patrulea trimestru al anului trecut cu 11% față de aceeași perioadă a anului anterior, la 60.700, chiar dacă a scăzut ușor față de trimestrul al treilea. Cele mai multe locuri de muncă vacante s-au înregistrat în administrația publică (4,01%) și în sănătate și în asistență socială, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

 • EXCLUSIV Pe Profit Insider, tranzacție pe piața asigurărilor
  EXCLUSIV Pe Profit Insider, tranzacție pe piața asigurărilor
  20 feb 2017

  Tranzacție pe piața asigurărilor. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Fosta firmă a secretarului de stat Ilan Laufer a intrat în faliment. La celălalt business, soția lui Laufer a devenit asociat și administrator
  Fosta firmă a secretarului de stat Ilan Laufer a intrat în faliment. La celălalt business, soția lui Laufer a devenit asociat și administrator
  19 feb 2017

  Retail Group SRL, fosta firmă a secretarului de stat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat Ilan Laufer, cedată de acesta fratelui său la intrarea în Guvern, a intrat în faliment pe 3 februarie la propria cerere, după ce pe 10 ianuarie își ceruse insolvența.

 • Merkel: există o problemă cu valoarea monedei euro
  Merkel: există o problemă cu valoarea monedei euro
  18 feb 2017

  Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că există o "problemă" cu valoarea euro, deoarece Banca Centrală Europeană (BCE) își adaptează politicile la membrii mai slabi din zona euro și nu strict la Germania, relatează Reuters.

 • Pe Profit Insider, acuzate de DNA, persoane cu putere de decizie dintr-o companie de stat prestează muncă gratuită în folosul comunității
  Pe Profit Insider, acuzate de DNA, persoane cu putere de decizie dintr-o companie de stat prestează muncă gratuită în folosul comunității
  18 feb 2017

  Acuzate de DNA, persoane cu putere de decizie dintr-o companie de stat prestează muncă gratuită în folosul comunității. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Pe Profit Insider, creștere semnificativă a cererii de credit pentru locuințe. Perspectiva unei noi bule imobiliare
  Pe Profit Insider, creștere semnificativă a cererii de credit pentru locuințe. Perspectiva unei noi bule imobiliare
  17 feb 2017

  Creștere semnificativă a cererii de credit pentru locuințe. Perspectiva unei noi bule imobiliare, cu detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Pe Profit Insider, proiect rezidențial de anvergură pregătit pentru București de un fotbalist-vedetă
  Pe Profit Insider, proiect rezidențial de anvergură pregătit pentru București de un fotbalist-vedetă
  17 feb 2017

  Proiect rezidențial de anvergură pregătit pentru București de un fotbalist-vedetă. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • OTP Bank: Dacă guvernul este hotărât să mențină ținta de deficit bugetar, ar putea lua decizii precum amânarea de plăți
  OTP Bank: Dacă guvernul este hotărât să mențină ținta de deficit bugetar, ar putea lua decizii precum amânarea de plăți
  17 feb 2017

  Guvernul ar putea lua decizii foarte drastice în acest an pentru a rămâne în ținta de deficit bugetar de 3% din produsul intern brut (PIB), inclusiv amânarea unor plăți în a doua jumătate a acestui an, a declarat vineri directorul general al sucursalei din România a băncii maghiare OTP Bank, László Diósi, în cadrul unei conferințe de presă.

 • OTP Bank: Primele opt județe ale României dau peste jumătate din creșterea economică
  OTP Bank: Primele opt județe ale României dau peste jumătate din creșterea economică
  17 feb 2017

  Primele opt județe ale României contribuie cu peste jumătate din creșterea economică a țării și produc inegalități, în contextul în care aceste zone se confruntă cu un deficit al forței de muncă, a declarat vineri directorul general al sucursalei din România a băncii maghiare OTP Bank, László Diósi, în cadrul unei conferințe de presă.

 • EXCLUSIV Pe Profit Insider, eroare în document avizat de Guvern, prin care România încalcă legi economice ale UE
  EXCLUSIV Pe Profit Insider, eroare în document avizat de Guvern, prin care România încalcă legi economice ale UE
  17 feb 2017

  Eroare în document avizat de Guvern, prin care România încalcă legi economice ale UE. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.